Uutiset

Asioiden vääristely on mautonta

Hämeen keskustan ja kokoomuksen nuorten johtajien kirjoitus tässä lehdessä 11.5.2005 oli mauttomuudessaan ja vääristelyssään ylivoimainen.

Ensinnäkin tehtyjen mielipidetutkimusten mukaan vain kolmannes vastaajista oli sitä mieltä että Suomen tasavallan presidentin ei pitäisi osallistua voitonpäivän juhliin Moskovassa. Eli enemmistö vastaajista oli sitä mieltä, että presidentin osallistuminen ko. juhlaan oli sopivaa.

Voitonpäivän juhliin osallistui viitisenkymmentä valtioiden ja hallitusten päämiestä ja -naista. Joukossa oli myös Yhdysvaltain presidentti Bush. Jo hänen osallistumisensa osoittaa, että siellä ei juhlittu puna-armeijan voittoa. Luulisi olevan kaikille jo selvinnyt, että siellä juhlittiin liittoutuneiden voittoa fasismista.

Tälle presidentin mustamaalaukselle ei ole muita kuin poliittisia syitä. Ja politiikassa totuus ja oikeudenmukaisuus näyttää väistyvän poliittisten päämäärien tieltä. Mitenkäs se entinen pappi sanoikaan: Älkää tehkö niin kuin minä tee, vaan tehkää niin kuin minä käsken.

Molemmat silmät auki

Riihimäki