Uutiset

Asmo-laturin kehittäjähakee ennakkotilauksia”Laturi ei pala ja on pihi”

Maailman ensimmäisen paloturvallisen kännykkälaturin kehittänyt Asmo Solutions hakee sarjatuotannon aloittamiseksi vauhtia ennakkotilauksista.

Asmo Solutions Oy:n toimitusjohtaja Asmo Saloranta uskoo, että joukkorahoituspalvelun kautta ennakkotilaustavoite täyttyy jo tänään ensimmäisenä päivänä.

Ennakkotilaajien avulla tuotanto aloitetaan kesällä Suomessa. Laitevalmistajan valinta on vielä kesken, mutta valmistus tapahtuu joko Oulussa tai Joensuussa.

– Päätin heti alussa, että laturin suunnittelu ja valmistus tapahtuu kotimaassa, sillä kotimaisuus on minulle tärkeä arvo, Saloranta toteaa.

Paloturvallisen ja energiapihin laturin kehitystyö on saanut ennakkoon paljon kansainvälistä huomiota. Nokia yritti kehittää vastaavaa tuotetta vuosia, mutta ei onnistunut.

– Nyt en tarvitse enää rahoitusta kehitystyöhön, vaan ainoastaan ennakkotilauksia, jotta valmistus kannattaa aloittaa, Saloranta kertoi maanantaiaamuna Oulussa.

Yrittäjä uskoo, että laturikeksintö muuttaa maailmaa. Laturin ainutlaatuisuus perustuu siihen, että se käynnistyy ja sammuu automaattisesti. Laturi kuluttaa sähköä vain silloin, kun sitä käytetään.

Laite on paloturvallinen, koska laturissa ei valmiustilassa kulje lainkaan sähköä, kuten tavallisissa latureissa. Tämä ominaisuus tekee siitä erityisen energiapihin.

Tuotteen prototyyppi valmistui vuosi sitten keväällä. Sen jälkeen tuotetta on kehitetty yhdessä Haltianin kanssa.

Oululaisyrittäjä sai kimmokkeen laturin kehittämiseen, kun hänen avovaimonsa kotitalo paloi pistokerasiaan jätetyn kännykkälaturin takia.

Ennakkotilaajat pääsevät vielä vaikuttamaan tuotteen väriin ja johdon pituuteen. Värivaihtoehtoja lisätään jokaisen 500:n tilauksen jälkeen.

Ennakkotilausten joukkorahoituspalvelu löytyy täältä www.asmocharger.com/gogo

Asiasanat

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic