Uutiset

Ässille ei saa antaa sytykkeitä

HPK:n kroatialaishyökkääjälle Borna Rendulicille perjantain jääkiekkoliigan vastustaja Porin Ässät on tuttu seura. Rendulic nimittäin pelasi nuorena poikana Ässien organisaatiossa neljän kauden ajan.

– En tunne joukkueesta kuitenkaan juuri ketään, sillä en pelannut Porissa kovin monta liigaottelua. Varmaa on kuitenkin, että seitsemän peräkkäistä ottelua hävinnyt Ässät tulee todella kovaa. Meidän on oltava valmiita, keskittyneitä ja pelattava omaa peliämme, Rendulic sanoo.

21-vuotias laitahyökkääjä on pelannut viime aikoina hyvin Antti Kerälän ja Jesse Saarisen kanssa.

– No, edellinen ottelu ei sujunut, mutta muuten on mennyt hyvin sen jälkeen, kun Kerälä tuli mukaan joukkueeseen. Meillä kulkee hyvin hänen ja Jepen kanssa. Jäällä on hyvä kemia, Rendulic kuvailee.

Myös HPK:n kakkosvalmentaja Vesa Viitakoski muistuttaa, ettei Ässille saa antaa sytykkeitä perjantain pelissä.

– Katsoin televisiosta Ässien ja SaiPan välisen ottelun, eikä Ässät huono ollut. Joukkueella on varmaan pelissä pientä tuskaa, mutta toisaalta se voi roihahtaa helposti kunnon liekkeihin. Emme saa antaa Ässille sytykkeitä, vaan meidän pitää puolustaa tarkasti ja luottaa siihen, että paikkoja tulee. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että vain puolustaisimme. Kotiottelussa ajatuksena pitää olla, että viemme peliä, mutta järkevä pitää olla, Viitakoski muistuttaa.

Oikeaan suuntaan

Viitakoski vastaa HPK:ssa myös joukkueen fysiikkavalmennuksesta. Entisen huippupelaajan mielestä Rendulicin fysiikka on parantunut viime keväästä paljon.

– Vielä on kuitenkin kehitettävää. Voimatasoja pystyy nostamaan, jonka avulla lähtönopeus paranee. Bornalla on hyvä suoraluistelu, kun hän pääsee vauhtiin, mutta ensimmäisiin 2–5 askeleen voi saada lisää työntyä. Sen jälkeen pääsee maalintekopaikkoihin ja kiekkoon kiinni paremmin. Samalla kaksinkamppailuvoima paranee, kun jalkoihin ja keskivartaloon saa lisää voimaan. Oikealla tiellä hän on, Viitakoski analysoi.

HPK:n ja Ässien ottelusta on odotettavissa mielenkiintoinen. Kumpikin joukkue kaipaa kipeästi lisää pisteitä. HPK hävisi edellisen ottelunsa tiistaina Lukolle ja on sarjassa yhdentenätoista. Ässät ei puolestaan ole saanut ennen perjantaita marraskuun otteluistaan kasaan pistettäkään. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic