Uutiset

Asuntolainakysynnässä korkojen nousu ei näy

Nordean Etelä-Hämeen alueella uusien asuntolainojen määrä kasvoi vuoden ensimmäisen neljänneksellä 10,9 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Vastaavasti koko maassa määrä kasvoi Nordeassa kahdeksan prosenttia.

-Asuntorahoittamisessa ei ole näkyvissä ylikuumenemista. Työllisyystilanne on hyvä, eikä ongelmaluottoja juuri ole. Ne korreloivat yleisen taloustilanteen kanssa, kertoo Norden aluejohtaja Leena Roiha.

Korot ovat jatkaneet nousuaan, mutta ne ovat edelleen poikkeuksellisen alhaalla. Roihan mukaan korkojen nousu näy vielä asuntolaitojen kysynnässä.

-Korkojen nousu otetaan täysin huomioon asuntolainoista neuvoteltaessa. Yhä useampi asuntolaina-asiakas haluaa varautua korkojen nousuun korkosuojauksen avulla.

Nordean Etelä-Hämeen alueen vuoden ensimmäisen neljänneksen tulos oli hyvä. Etelä-Hämeessä rahoituskate kasvoi 9,1 prosenttia ja palkkiotuotot 10,5 prosenttia. Tuotot kasvoivat yhteensä 9,7 prosenttia ja kulut 0,1 prosenttia.

-Tuottavuus- ja kulukehityksen osalta ei voi olla kuin tyytyväinen, aluejohtaja Räihä sanoo.

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Nordea sai Etelä-Hämeessä 1100 uutta asiakasta. Kasvua selittää pankkiryhmän konttoriverkkouudistus, jossa konttorit pyritään sijoittamaan sinne, missä ihmiset muutenkin liikkuvat.

Yrityspalvelujaan Nordea on koonnut alkuvuoden aikana Hämeenlinna-Forssan ja Hyvinkää-Riihimäen yrityspankkeihin.

Nordea ei myöskään ole luopumassa laskunmaksuautomaateistaan, vaan uudisti ne ja avasi 500 uutta automaattia viime vuonna.

-Jo noin 98 prosenttia asiakkaistamme maksaa laskunsa muualla kuin konttorissa: verkkopankissa, laskunmaksuautomaateilla tai puhelimitse. Konttorin roolina on tarjota asiantuntijapalveluja.

Vaikka talletusten suosio on pysynyt vakaana, säästävät suomalaiset entistä monipuolisemmin. Rahastoja ja vakuutussijoituksia on jo useammalla kuin joka neljännellä suomalaisella.

Henkilökohtaisia säästämisen suunnitelmia on tänä vuonna tehty pankissa kaksi kertaa enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna.

-Säästämisen suunnitelmien teko korostuu koko ajan, koska 70 prosenttia suomalaisista säästää tavalla tai toisella. (HäSa)