Uutiset

Asuntomarkkinat

Hei, haloo asunnon ostajat! Asuntomarkkinat ovat edelleen ylikuumentuneet. Ihan pilvissä ovat vielä asuntojen hinnat.

Mutta hei, ostajat! Ottakaa järki käteen ja malttakaa nyt ottamatta pilvettömiä asuntovelkoja.

Vaikka kiinteistövälittäjät peräänkuuluttavat, että asuntojen hinnat jatkavat nousuaan, niin nyt on ihan selvät merkit olemassa, ettei näin tule tapahtumaan.

Täytyy muistaa vain välittäjien lausunnoista se, että se on niiden leipätyö. Kuka välittäjä se nyt totuuden heittäisi kehiin, kun on oma työ kysymyksessä?

Totuus kuitenkin on se, että hinnat tulevat tippumaan lähiaikoina. Jopa aika radikaalistikin, sillä uusia asuntoja rakennetaan joko niemeen ja notkelmaan.

Kunnat ovat kartoittaneet uusia tontteja aika rutkasti ja rivitaloja ja omakotitaloja rakennetaan aika huimaa vauhtia. Uudistuotanto on tällä hetkellä ehkä rajumpaa mitä se on koskaan ollut.

Ylitarjontaa uusista asunnoista tulee olemaan lähiaikoina. Ja on jo nyt.

Vanhojen asuntojen myyntiajat ovat pidentyneet niin kuin uusienkin.

Pankkilainojen korot ovat lähteneet nousemaan ylöspäin. Koko Suomen nousujohteinen kausi on päätepisteessä. Alaspäin ollaan menossa ja yrityksien lomautukset ja irtisanomiset vain lisääntyvät. Sitä saa kuulla tiedotusvälineistä jo lähes päivittäin.

Ei ehkä olla menossa 90-luvun lamaa kohti, mutta lama tulee. Kuinka isoksi se pääsee? Sen aika näyttää. Mutta asuntojen hinnat tulevat tippumaan ja työttömyys lisääntymään. Ja pian.

Maltti on valttia. Älä maksa asunnoista nyt sikahintaa kun saman tulisit saamaan syksyllä paljon halvemmalla. Ei mikään egonomisti tarvitse olla huomatakseen tämän.

Kiko

Hämeenlinna

Päivän lehti

10.4.2020