fbpx
Uutiset

Asuntomurtojen sarjasta viisi ja puoli vuotta linnaa

Nummelassa asuva Kaimo Rumask, 33, on tuomittu viiden vuoden ja seitsemän kuukauden vankeusrangaistukseen viime keväänä Lounais-Hämeessä ja Pirkanmaalla tehdystä laajasta asuntomurtosarjasta. Tuomion hän sai yhteensä 53 rikoksesta.

Lisäksi hänen maksettavakseen tuomittiin noin 150 000 euron korvaukset rikosten uhreille ja 3 500 euroa todistelukustannuksia valtiolle. Valtion vahingoksi jäi Rumaskin asianajajan vajaan 15 000 euron palkkio. Käytännössä korvausten maksukin jäänee valtiolle.

Rumask kierteli viime helmikuun lopun ja toukokuun lopun välillä sekä sitä ennen muutaman kerran syksyllä 2010 murtokeikoillaan. Hän tunkeutui tai yritti tunkeutua asuntoihin Akaassa, Jokioisilla, Urjalassa, Loimaalla ja Forssassa. Useimpiin asuntoihin hän meni vääntämällä oven sorkkaraudalla auki. Joissakin tapauksissa teko jäi yritykseksi. Hän myös nosti tuhansia euroja varastamillaan pankkikorteilla.

Suurimpien yksittäisten saaliiden arvo nousee lähelle pariakymmentä tuhatta euroa. Saaliiksi kelpasivat lähinnä raha, viina, korut, aseet, kulta- ja hopeaesineet sekä elektroniikka, mutta jopa keittiötarvikkeita lähti varkaan mukaan. Pieni osa omaisuudesta on saatu takaisin.

Yleisin rikosnimike on törkeä varkaus, sillä saaliin määrästä riippumatta teko katsotaan törkeäksi, kun kohteena on asuttu asunto. (HäSa)

Menot