Uutiset

Asuntosäätiö harkitsee vetäytyvänsä Kartanonrannan rakentamisesta

Espoolainen Asuntosäätiö saattaa jäädä pois Hämeenlinnan Kartanonrannan asuinalueen rakentamisesta. Säätiö on Katisten ja Katuman välille sijoittuvan alueen suunnittelija, ja sen oli tarkoitus toimia myös Kartanonrannan rakennuttajana.

Asuntosäätiön toimitusjohtajan Anja Mäkeläisen mukaan mitään ei ole vielä lyöty lukkoon. Hän kuitenkin kertoo, että säätiö on keskustellut alueen maanomistaja Jakob Krogiuksen kanssa myös siitä, ettei Asuntosäätiö jatkaisi enää mukana.

Mahdollisen vetäytymisen syyksi Mäkeläinen mainitsee toiminnan keskittämisen pääkaupunkiseudulle, ja säätiössä tehdyt strategiamuutokset, jotka liittyvät syksyllä 2008 muuttuneeseen asuntomarkkina- ja taloustilanteeseen.

Jakob Krogius korostaa, että hänen ja Asuntosäätiön sopimus on yhä voimassa. Krogius ei osaa vielä sanoa, kuka aluetta tulee rakennuttamaan, jos Asuntosäätiö jää pois.

Vaikka asuntomarkkinatilanne on hänen mukaansa viivästyttänyt aikatauluja, Kartanonrannan kokonaan toteutumatta jäämiseen hän ei usko.

-Sehän olisi sääli, koska se on mahtavalla paikalla, ja kaava on periaatteessa ihan valmis. En usko, että siihen on minkäänlaista mahdollisuutta, Krogius toteaa. (HäSa)