Uutiset

Ateenan lähettyvillä riehuvissa maastopaloissa kuollut ainakin 20 ihmistä

Ateena
24.07.2018, 07:07

Ulkomaat

Kreikan hallinnon mukaan Ateenan lähettyvillä syttyneissä maastopaloissa on kuollut ainakin 20 ihmistä ja loukkaantunut yli 100. Tiedot ovat kuitenkin vasta alustavia, ja uhrimäärät voivat vielä muuttua.
Loukkaantuneista ainakin 11 ihmisen vammat ovat vakavia, kertoi hallinnon tiedottaja varhain tänään. Loukkaantuneiden joukossa on 16 lasta.
Suurin osa kuolonuhreista löydettiin kodeistaan ja autoistaan Matin alueelta, joka sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Ateenasta. Tiedottajan mukaan viranomaiset evakuoivat ihmisiä ja etsivät mahdollisia muita kuolonuhreja.
Lisäksi viranomaiset muun muassa ovat etsineet kymmenen turistin ryhmää, joka pakeni yhtä paloista veneellä, BBC kertoo. AFP:n mukaan poliisi on kertonut, että kaksi kymmenestä turistista on löytynyt. Molemmat löytyneet ovat tanskalaisia.

Pääministeri: Olen todella huolissani palojen yhtäaikaisesta syttymisestä

Pääministeri Alexis Tsipras on sanonut, että ”kaikki hätäjoukot on pantu liikkeelle” sammuttamaan paloja.
– Olen todella huolissani näiden palojen yhtäaikaisesta syttymisestä, pääministeri kommentoi tilannetta.
Hän on keskeyttänyt vierailunsa Bosniassa palojen takia.
Uutistoimisto AP on kertonut, että Ateenan molemmilla puolilla riehuu suuri maastopalo, joista kumpikaan ei ole hallinnassa. Lisäksi useita muita paloja on uutistoimiston mukaan syttynyt muualla maassa.
Kreikan viranomaiset ovat pyytäneet apua palojen sammuttamiseen muista EU-maista, muun muassa BBC kertoo.
Maastopalot ovat yleisiä Kreikassa tähän aikaan vuodesta. Palot ovat aiemminkin surmanneet lukuisia ihmisiä maassa.
Suomen ulkoministeriö ohjeistaa alueella olevia suomalaisia

Suomen ulkoministeriöstä sanotaan STT:lle, ettei ministeriöllä ole tiedossa, onko kuolleiden tai loukkaantuneiden joukossa suomalaisia. Matkustusilmoituksen Ateenan alueelle on tehnyt 110 suomalaista ja ulkoministeriö on lähettänyt heille ohjeistuksen. Ohjeistuksessa paikalla olevia suomalaisia kehotetaan noudattamaan paikallisviranomaisten ohjeita ja ilmoittamaan läheisilleen tilanteestaan. Hätätilanteessa suomalaisia kehotetaan olemaan yhteydessä ulkoministeriön päivystyskeskukseen.

https://www.bbc.com/news/world-europe-44932366
https://apnews.com/a65e20c6506d4110a4204805c67a2991/Forest-fires-rage-on-either-side-of-Athens;-at-least-3-dead

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi