Uutiset

Atlantis Kyproksen ja Syyrian välissä

Amerikkalainen tutkija väittää löytäneensä legendaarisen Atlantiksen Välimeren pohjasta. ”Uponnut manner” sijaitsee tutkijan mukaan 1 600 metrin syvyydessä Kyproksen ja Syyrian rannikoiden välissä.

Robert Sarmast on käyttänyt etsinnässään tutkia. Hän ilmoittaa löytäneensä meren pohjasta ”maanteiden, viemäreiden ja suunnattomien seinien” jäännöksiä.

– Paikalta löydetty kukkula myös täsmää täydellisesti Platonin kuvaukseen Atlantiksen Akropoliista, Sarmast täydentää.

Antiikin myyttinen Atlantis on väitetty löydetyn myös muilta paikoilta. Sen on oletettu olleen sekä Välimeressä Kreikan eteläpuolella, Atlantin valtameressä että Etelä-Kiinan meressä. Uponnut manner sijoitettiin hiljattain myös Karibianmereen Kuuban ja Jukatanin niemimaan väliin.

STT-DPA

Innostunut sonni

Etelä-Saksassa navetastaan karkuun päässyt sonni pillastui niin perusteellisesti vapaudestaan, että kukaan ei tuntunut keksivän keinoa sen saamiseksi takaisin navettaansa.

– Kun sonni lähtee omille teilleen, mitä tahansa voi tapahtua, poliisin tiedottaja kommentoi tapahtunutta.

Viranomaiset olivat jo valmistautumassa pamauttamaan karkulaista nukutuspyssyllä, kun sonnin omistajan nuori sukulainen keksi vielä yrittää luonnonmenetelmää. Hän vei hemaisevan lehmäkaunottaren talutushihnassa sonnin lähelle, ja alkoi sen jälkeen taluttaa lehmää kohti navettaa. Ja mitä tekikään sonni: se seurasi lehmää navettaan aivan rauhallisena. Tosin tietty pilke silmäkulmassa.

– Se todellakin tepsi. Sonni rauhoittui oitis ja seurasi kiltisti lehmän perässä navettaan, poliisin tiedottaja hämmästelee.

STT-Reuters

Tuottajan kohtalokas erehdys

Jenkkiläinen tv-tuottaja on saanut tuta karvaasti, millaiset ovat uutiskriteerit Yhdysvalloissa. CBS:n uutisten tuottaja erehtyi keskeyttämään suositun rikossarjan jakson uutisoidakseen, että palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat oli kuollut.

CSI: New York -sarjan katsojat polttivat päreensä täysin moisen keskeytyksen takia. Skandaali oli niin paha, että CBS katsoi aiheelliseksi antaa uutistuottajalle potkut.

CBS myös esitti katsojille julkisen anteeksipyynnön tapahtuneesta.

CSI: New York on jatkoa Suomenkin tv-ruuduista tutuille sarjoille CSI ja CSI: Miami.

STT-Reuters

Päivän lehti

4.4.2020