Uutiset

Atlas jatkoi Dynamon tappioputkea

Vahvasti käsipallon SM-liigan kärkinelikkoon ankkuroitunut Vantaan Atlas kävi lauantaina hakemassa helpot sarjapisteet Riihimäeltä. Sarjajumbo Dynamo ei päässyt peliin mukaan käytännössä enää alkuvihellyksen jälkeen ja Atlas jyräsi selvään voittoon maalein 22–41 (12–22).

Atlakselle peli kävi maalintekoharjoituksesta. Ensi viikon lauantaina joukkue kamppailee samalla kentällä Suomen Cupin loppuottelupaikasta välierässä Helsingin IFK:ta vastaan.

Dynamon synkkä tappioputki sai jatkoa. Häviö oli jo kymmenes putkeen, joten sarjanousijan tie on ollut raskas SM-tasolla. Joukkue on alkukaudella pystynyt ajoittain pelaamaan 30–40 minuuttia kelvollista peliä, mutta lauantaina selkäranka katkesi jo muutamassa minuutissa.

Dynamon Ville Viljanen toki avasi ottelun maalitilin, mutta Atlaksen Nikko Kinos ja Kenneth Åstrand näyttivät pian kuka käskee. Riihimäkeläisten puolustuspeli ei sujunut jatkossakaan. Atlas kiihdytti maaliahneiden Åstrandin sekä Sebastian Säkkisen johdolla karkuteille, joten peli oli käytännössä ratkennut jo avausjaksolla.

Vielä pari kautta sitten Riihimäen Cocksin organisaatioon kuulunut nuori maalivahti Theodotos Christou oli yksi Atlaksen hahmoista. Christou oli alakerran tärkeänä lukkona vaiheessa, jossa peli ei vielä ollut täysin ratkennut.

Toinen puoliaika sujui lähinnä vantaalaisten kaunistellessa maalitilastojaan. Toki pelin ratkettua myös Dynamon pelaajat, Valtteri Viljanen etunenässä, pääsivät ajoittain nauttimaan maalinteosta. Tasoltaan peli ei juuri häikäissyt. Viljanen viimeisteli viisi maalia, mutta myös hukkasi tukun maalipaikkoja ohiheittoihin. Atlaksen Säkkinen tulitti kaikkiaan 11 maalia. (HäSa)

Asiasanat