Uutiset

Aulangolla juostiin …Suomen ensimmäinen …pimeäpolkukisa

Aulangolla järjestettiin keskiviikkoiltana ensimmäistä kertaa Suomessa Mila Night Trail- niminen polkujuoksukisa. Ruotsissa suuren suosion saanut polkujuoksu pimeässä juostiin pienillä merkatuilla metsäpoluilla. Hämeenlinnan Hitaiden järjestämään kilpailuun oli saatu lainattavaksi tehokaita otsalamppuja.

– Reitti on merkattu puiden kylkeen heijastavalla spraymaalilla, joka ei näy päivän valolla. Rata voidaan myös merkatä niittaamalla pieniä heijastinpaloja puihin, kertoi kisan pääjärjestelijä Juha Prittinen Reflex-baana-viitoitusmenetelmistä.

– Tukholmassa on lukuisissa puistoissa vastaavia merkattuja ratoja, ja samassa puistossa erivärisillä heijastimilla erotetaan jopa eri radat toisistaan, Prittinen tiesi.

Laji on kehitetty suunnistajien polkuharjoittelusta. Yleensä päivän valossa pidettävät polkujuoksut (Trail Tour Finland) myydään nopeasti täyteen.

Lajia oli kokeilemassa myös hattulalainen Erkki Lehtonen, joka kertoi merkkausten näkyvän ihan hyvin tavallisellakin otsalampulla.

– Pahus vaan, kun eksyin jonkin verran entisen pujottelumäen päällä. Silti tämä on ihan kiva laji, jonka mielekkyyttä pimeys lisää.

– Eksyyhän sitä, kun ei seurata merkkausta, vaan juostaan leveimpiä polkuja. Rata oli suunniteltu haastavaksi, ei leveimpien polkujen mukaan, Prittinen tuumasi ja odottaa ensi keskiviikoksi Ahvenistolle enemmän uuden lajin kokeilijoita. (HäSa)

Asiasanat