Uutiset

Aulangolla tehtiin jälleen ilkivaltaa

Vandaalit jatkoivat Aulangon luonnonsuojelualueella sunnuntaiyönä aloittamiaan tuhotöitään myös maanantain ja tiistain välisenä yönä. Tekotapa oli samankaltainen kuin 24 tuntia aiemmin: liikennemerkkien nopeusrajoituksia oli muuteltu ja muita merkkejä töhritty muuten vain. Puistonjohtaja Jere Rauhala ei osaa vielä arvioida uusimpien tihutöiden aiheuttamia kuluja.

-Saimme puhdistusapua Hämeenlinnan kaupungin organisaatiolta. Kyse on tässä kohdassa siis lähinnä työajan käytöstä. Tärkeintä on, että saamme liikennemerkkitilanteen turvalliselle tasolle, Rauhala sanoo.

Aiheeseen liittyvien vihjepuheluiden määrää tai sisältöä Rauhala ei kommentoi, sillä tutkinta ja tiedotus on tällä hetkellä siirretty täysin Kanta-Hämeen poliisille.

-Jäljistä päätellen kyseessä ovat samat tekijät tai sitten kyseessä täydellinen kopiointi, hän tuumii

Toimettomiksi Aulangolla ei jäädä.

-Valvontalaitteita on säädelty ja säädellään, tarkempia yksityiskohtia en tietenkään kerro, jotta tihulaiset eivät voi lukea tietoja lehdestä. Kissa ja hiiri -leikiksihän tämä menee.

Huvin vuoksi?

Myös Tammelassa on ollut saman kaltaisia ongelmia viime viikkoina.

-Hämeen luontokeskuksen henkilökunta ja asiakkaat pahoittivat mielensä, kun luontokeskuksen parkkipaikalla ollut puinen ilves oli mestattu ilmeisesti kirveellä. Siltä oli hakattu pää pois. Patsas oli ainutlaatuinen ja saanut olla paikalla rauhassa jo vuosia, Rauhala huokaisee.

Ilkityöt ihmetyttävät häntä suuresti.

– Eihän tästä ole tekijällekään mitään hyötyä, hän ei saa tästä taloudellista etua, vaan kyseessä on pelkästään tärvelyn ilo.

(HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic