Uutiset

Aulangon aarteet

Nyt voi jo hehkuttaa: Aulanko elää uutta nousukauttaan! Niin me kaupunkilaiset kuin matkaajat kautta maan ovat löytänet tiensä Aulangon aarteille. Ihmiset saavat nauttia uuden, upean kylpylän palveluista ja kauniista luonnosta sen ympärillä.

Olen ihmetellyt joidenkin kirjoittajien taantumuksellista saarnaa. ”Koskaan et muuttua saa” on lyhyt kiteytys heidän sanomastaan.

Maailma on muuttunut, ihmisten elämä on muuttunut. En kiellä, etteikö tämän päivän ihminen kaipaisi vihreää luontoa ja rauhaa ympärilleen. Aivan varmasti nautimme näistäkin elementeistä hektisen arkemme pysähdyttäjinä. Ja niitähän meillä täällä Hämeenlinnassa ja erityisesti Aulangolla on edelleen ja tulee aina olemaan.

Aulangontien toisella puolella on suojeltu luonnonpuisto, johon tuskin kukaan uudistuksia kaipaisikaan. Siellä saa hengittää havupuiden raikasta tuoksua, kuunnella luonnon rauhaa ja toisaalta sen omaa vilkasta elämää.

Tien toisella puolella on hyvin hoidettu ja jatkuvasti kehittyvä kansallinen kaupunkipuisto. Kaikki siellä liikkujat ovat saaneet ihailla hoidettuja kävelyreittejä, levähdys- ja nuotiopaikkoja ja jopa uusia rantaviivan pitkospuita.

Vapaa-aikaa tuntuu yhä suuremmalle osalle meistä jäävän aina vain vähemmän. Tämän päivän ihminen kaipaa aktiviteettia, mielekkäitä vaihtoehtoja viettää yhteistä aikaa puolisonsa, perheensä, ystäviensä kanssa.

Aulankoa on uudistettu meille tämän päivän ihmisille. Tästä kaikesta nauttii aivan varmasti myös lapsemme ja tulevat sukupolvetkin aivan kuten me nyt aikoinaan jopa todella edistyksellisen Hugo Standertskjöldin silloisesta Aulangon kehittämisestä.

Aulangon kehittäjät ovat aina kunnioittaneet luontoa, se voi meillä hyvin ja tarjoaa meille parastaan.

Aulangolle tehdyt uudistukset lisäävät runsaasti Aulangon nautintoarvoa. Kehittäminen on myös tuonut paljon uusia työpaikkoja Hämeenlinnaan, mikä sekin lisää meidän hyvinvointiamme.

Nautitaan tästä kaikesta itse ja toivotetaan matkailijat kauempaakin ihailemaan sitä, mitä meillä täällä on ihmiselle tarjottavana!

Ylpeä hämeenlinnalainen

Päivän lehti

5.4.2020