Uutiset

Aulangon Kavaljeerissa odotetaan kesän juhlakauden alkamista

Aulangon historiallinen Kavaljeeri-rakennus avataan juhla- ja kokoustilaksi. Alun perin Kavaljeerin piti avata ovensa jo äitienpäivänä, mutta tavarantoimittajan viivästysten vuoksi ensimmäisiä häitä tanssitaan juhlatilassa vasta toukokuun lopulla.

Kavaljeeri on remontoitu täysin yläkerran tiloja lukuun ottamatta. Vaikka rakennukseen on lisätty nykyajan vaatimuksia vastaavat av-laitteet, ilmastointi ja lämmitysjärjestelmä, on rakennuksen alkuperäistä tunnelmaa kunnioitettu. Muun muassa sisätilojen väritys on valittu ajan tyyliin sopivaksi.

Kavaljeeria voi vuokrata yksityistilaisuuksia varten. Tila sopii sekä kokouksien pitoon että esimerkiksi syntymäpäivien ja häiden juhlimiseen.

– Joka kuukaudelle on jo varauksia, mutta vielä ehtii varata kauniin paikan kesän juhliin, ravintolapäällikkö Kirsi Liljeqvist sanoo.

Juhlatila on auki vain kesäkaudella toukokuusta lokakuuhun teknisistä syistä.

– Täällä ei tarkene talvella, tämä on kuitenkin vanha talo ja eristykset eivät ole kovin hyvät. Talven ajan pidämme Kavaljeerissa vain peruslämmön yllä, Liljeqvist kertoo.

Sotasairaalasta ateljeeksi

Eversti Hugo Standertskjöld rakennutti Kavaljeeriflyygelin miesten vierastaloksi 1800-luvun lopulla. Hugo itse nukkui naisvieraineen viereisessä päärakennuksessa. Hämeenlinnan kaupunki osti everstiltä vuonna 1926 Aulangon, joka tuolloin tunnettiin vielä nimellä Karlberg.

Sodan aikana Kavaljeeri toimi sotasairaalana, minkä jälkeen se siirtyi Aulangon hotellin majoituskäyttöön. Hotellipäällikkö Leena Ruskon mukaan Kavaljeerissa on vuosikymmenten saatossa toiminut myös kesätaidenäyttelyitä, antiikkiliike ja Aulangon Silkkitalo. 1990- ja 2000-luvulla talossa oli taiteilija Juhani Palmun ateljee ja galleria.

Kavaljeerin saneeraaminen nykyiseen kuntoonsa aloitettiin viime syksynä. (HäSa)

Päivän lehti

28.1.2020