Uutiset

Aulangon lomaosakekylä

Kylpylä sopii erinomaisesti Aulangon maisemaan ja on vielä ahtaasti tulkitenkin Hugo Standertsköldin ajatuksen – testamentin mukainen: Aulangon puistoineen pitää olla kaikille kansalaisille avoin ja jokaisen tulee luontoa turmelematta, nauttia sen alueista. (tosin Hugo tarkoitti, että maksuttomasti)

Mutta jos alueelle rakennetaan lomaosakekylä, niin sitten ollaan kaukana Hugon toivomuksesta.

Mikäli kävisi niin, että testamentin henkeä ei kaupunki yhteistyökumppaneineen noudata, on Hugon testamentti jätetty todella karkeasti huomioimatta. Päättäjien kannattaisi tutustua tarkemmin testamentin sanomaan, niin asia valkenisi kaikille.

Ahtaalle alueelle rakennetaan noin 40 mökkiä autopaikkoineen, liikenneongelmineen, rantapolulla liikkuvien kansalaisten melusaasteen vastaanottamisineen, maiseman pilaantumisen ja melu ja musiikki kulkeutuu taatusti laivarantaan asti.

Jatkossa kannattaa seurata tarkasti onko demokratialla – kansalaisten mielipiteellä, mitään merkitystä, jos alueelle vielä voimakkaasta vastuksesta huolimatta rakennetaan yksityisomistusta lähinnä kuvaavaa lomaosakekylää, joka ämä palvelisi parhaiten uuden rakennettavan golfkentän läheisyydessä.

Karl Johan

Hämeenlinna

Päivän lehti

31.3.2020