Uutiset

Aulangon rogaining-rasteilla 150 suunnistajaa

Hämeenlinnan Tarmon suunnistusjaoston isännöimä kahden tunnin rogaining-kisa Aulangolla sai lauantaina liikkeelle noin 150 pihkaniskaa. Kuntosuunnistajien 28 rastin koitos sai kilpailijoilta kiitosta. Paikkakuntalaisten lisäksi mukaan ehti myös useita osallistujia kauempaakin.

– Hieno sää ja hyvä maasto houkuttelivat lähtemään. Lisäksi tämä kisamuotohan on erittäin mielenkiintoinen, arvioi tapahtumaa espoolainen Jani Lantela parinsa Turo Väätäisen kanssa.

Parin tavoitteena oli kiertää kaikki rastit annetussa ajassa. Yksi kahden pisteen lippu jäi miehiltä kuitenkin väliin.

Osallistujista varsin monet lähtivät matkaan pareittain tai kolmen suunnistajan partioina. Mukana oli myös jopa muutama viisihenkinen tiimi.

Nopein mies selvitti ratamestarin arvion mukaisen noin viidentoista kilometrin urakan hieman yli 1.40 ajassa, ja alle kahden tunnin pääsi melko moni porukka.

Monelle suunnistajalle riitti vain noin puolikas lenkki, eli rasteja haettiin vain Aulangonjärven länsipuolelta. Tämäkin savotta piti sisällään jo 15 rastia.

– Kyllähän tämä on erittäin mielenkiintoinen juttu. Rogainingin eri variaarioita on parista tunnista jopa vuorokauden mittaisiin koitoksiin. Niissä on jo tosin pakolliset lepotauot. Suomessakin on Jämillä ollut ainakin kahdentoista tunnin kisa. Tällä on varmasti tulevaisuutta, veikkasi ratamestari Hannu Lähteenmäki.

Lopulliset tulokset selviävät sunnuntain aikana. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic