Uutiset

Aulangon suunnitelmat pitävät,vaikka kiinteistö myytiin briteille

Brittiläinen London & Regional Properties kertoi tiistaina ostaneensa suomalaisen hotellikiinteistöyhtiö Dividumin koko osakekannan. Dividum omistaa Hämeenlinnassa Rantasipi Hotelli Aulangon, 24,5 prosenttia Aulangon Kylpylä Oy:sta ja Cumulus Hämeenlinnan.

Operatiivinen johtaja Aulis Lähde sanoo, ettei Dividumin kauppaan liity mitään yllättävää eikä sillä ole odottamattomia vaikutuksia Aulangon kehitysprojekteihin.

– Omistus vain vaihtuu. Dividum on ollut pitkän aikaa myynnissä ja kaikki Aulangolla tapahtuva on ollut ostajien ja myyjien tiedossa.

Aulangon ja Cumulus hotellin johtaja Kari Viitamäki on varma, että kaikki voimassa olevat sopimukset pitävät ja investoinnit kylpylän osalta toteutuvat sataprosenttisesti. Pidemmän tähtäimen tulevaisuuden hän näkee vielä valoisampana.

– Uskon, että uusi sijoittaja panostaa näihin yksiköihin. Toivottavasti vielä enemän kuin Dividum on tehnyt, sanoo Viitamäki.

Dividumin pääomistajat ovat Nordea ja Sampo. Dividum omistaa 32 hotellikiinteistöä eri puolilla Suomea. Niiden kirjanpitoarvo on 300 miljoonaa euroa.

Päivän lehti

26.5.2020