fbpx
Uutiset

Aulangon yökerho elvytettiin henkiin

Hotelli Rantasipi Aulanko on avannut yökerhonsa pitkän tauon jälkeen taas kaikelle kansalle. Ovet aukenivat viime viikolla kylpylän avajaisten yhteydessä.

1970- ja 1980-luvuilla legendaarisena ympäri Suomea pidetty yökerho hiipui 1990-luvun laman myötä. Se on siitä lähtien ollut avoinna vain hotellin vieraille silloin, kun yöpyjiä on ollut vähintään sata, tai kun hotellissa on erityistilaisuuksia. Aukiolopäiviä on viikossa ollut vähintään pari.

– Aulangon valtti oli aikanaan se, ettei Hämeenlinnassa ollut muita ravintoloita, jotka olivat auki kello neljään asti. Ihmisillä ei ollut muita vaihtoehtoja, vaan kaikki tulivat ottamaan sen viimeisen drinkin Aulangolle. Meillä oli monopoliasema, koska Alko tavallaan rajoitti kilpailua, Restelin aluejohtaja Kari Viitamäki muistelee.

Nyt yökerho on avoinna viitenä iltana viikossa tiistaista lauantaihin ilman sisäänpääsymaksua. Hotellin juuri valmistuneen remontin aikana myös Night Hugon tiloja ehostettiin.

– Teimme pintaremontin. Miljöö on samassa paikassa ja hyvin paljon samannäköinen kuin aikaisemminkin, Viitamäki kertoo.

– Meillä ei ole varsinaisia ikärajoja, mutta tämä on suunnattu aikuiselle väelle, joka haluaa kansainvälistä yökerhomeininkiä. Täällä soi levyiltä myös kotimaista musiikkia, hän jatkaa.

Asiakkaat pääosin hotellivieraita

Kari Viitamäen mukaan yökerhon asiakakunta löytyy pääosin hotellivieraista, koska uuden kylpylän ja monitoimihallin odotetaan nostavan hotellin käyttöasteen nykyisestä 30 prosentista 60 prosenttiin.

– Hotellin käyttöasteen lisääntymisen myötä uskon, että sieltä löytyy yökerhon käyttäjiä. Haluamme, että vapaa-ajanviettäjille on tarjontaa myös hotellin sisällä, jolloin tanssihaluisten pariskuntien ei tarvitse lähteä kaupunkiin sen takia.

Viitamäki sanoo, että kokousasiakkaat eivät juuri ole yökerhoa kaivanneet.

– Heillä on niin tiivis ohjelma, että siinä ei neljään asti aamulla hilluta ja taas kahdeksalta mennä oppitunnille.

Sijainti rajoittaa kävijämäärää

Vaikka aluejohtaja Kari Viitamäki toivottaakin yökerhoon tervetulleeksi myös muut kuin hotellivieraat, hänellä on hyvin realistiset näkemykset yökerhon tulevasta suosiosta.

– Uskon, että kaupunkilaisia käy vain viikonloppuisin. Viikolla yöelämässä pyörii vain nuorta porukkaa, jolle hintataso ja tuotteen saatavuus merkitsevät jotain. Silloin ei lähdetä taksilla ajelemaan mennen tullen, Viitamäki sanoo viitaten hotellin kaukaiseen sijaintiin keskustasta.

– Kaupungissa on muitakin vaihtoehtoja, jotka ovat auki neljään asti. Emme ole ravintolakilpailua Hämeenlinnassa erityisesti kiristämässä, mutta annamme selkeän vaihtoehdon ihmisille.

– On aika vaikea uskoa, että tästä tulee sellainen paikka, mitä tämä on joskus 80-luvulla ollut. Aika entinen ei valitettavasti palaa, Viitamäki huokaa. (HäSa)

Menot