Uutiset

Aulangonniemen rakentaminen

Aulangon hotellin kupeeseen aiotaan rakentaa kylpylä-monitoimihalli. Asia on ollut julkisuudessa rahoitukseen liittyvien ongelmien vuoksi. Kylpylähankkeen sivussa viedään kaupungin suunnitteluelimissä kovalla vauhdilla eteenpäin Aulangonniemen kaavamuutosta poliittista päätöksentekoa varten.

Kaavamuutoksella tähdätään lomaosakkeiden rakentamiseen hotellin takana olevalle niemelle. Teknisen lautakunnan kokouslistalle kaavamuutos tullee lähipäivinä.

Me allekirjoittajat ehdotamme, että ennen poliittista päätöksentekoa kaavamuutosasiassa kaupunkilaisten ja päättäjien kesken käydään avoin keskustelu siitä, mihin suuntaan Aulankoa ja Aulangonniemen rakentamista kehitetään. Keskustelufoorumeina voisi olla esimerkiksi mielipidekysely kaupungin verkkosivuilla taikka ideakilpailu asukkaille.

Kaupunginvaltuustolle kohdistamme avoimen kysymyksen aiotaanko Hämeenlinnan upeaa luonnonhelmeä, Aulangonniemeä, käyttää lomaosakerakentamiseen, kun muuallakin lähialueella on hyvää tilaa?

Aulangon kehittämisellä ja Aulangonniemen rakentamissuunnitelmalla on todellista merkitystä kaupungin asukkaille. Aulangon lomaosakkeiden rakentamispäätöksen järkevyyttä ja taloudellisuutta pitää arvioida kaupungin veronmaksajienkin kannalta. Se merkitsee myöskin alueen luonnon ja rauhan menettämistä liikenteelle ja kohtuuttoman suurelle asukasmäärälle aivan Vanajaveden rannan tuntumassa.

Jos hotellin takana olevalle niemelle rakennetaan lomaosakkeita, ne markkinoidaan muualla asuville ja muualle veronsa maksaville ihmisille. Lomaosakkeilla miehitetty puistoalue ei enää voi olla kaupunkilaisten käytössä.

Nyt on kunnallisvaalivuosi ja Aulanko-hankkeen etenemistä kunnallisen päätöksenteon portaissa tullaan seuraamaan tiiviisti.

Ehdotamme asukkaiden kannanottoja kunnioittavaa keskustelua ja kaupunkilaisten mielipiteiden huomioonottamista ennen poliittista päätöksentekoa.

Pentti Kivimäki

Karlbergin kilta

Unni Ranta-Knuuttila

Hätilä-Sairion asukasyhdistys

Pekka Kähkönen

Pro Rautatienkatu

Hämeenlinna

Aulangonniemelle on suunniteltu entisten rakennusten (tummina havainnekuvissa) lisäksi muun muassa kylpylä-monitoimihallia, mökkikylää ja ratsastusmaneesia.