fbpx
Uutiset

Aulangonniemi valmistuu vuoden kuluttua

Muutaman hiljaisen vuoden jälkeen vapaa-ajan asunnot ovat alkaneet jälleen kiinnostaa ostajia.

Siitä kertoo muun muassa se, että NCC on päättänyt aloittaa jälleen rakennustyöt Aulangonniemessä.

Myyntineuvottelija Tiina Haapanen kertoo, että yhtiö aloitti kohteiden ennakkomarkkinoinnin elokuun puolivälissä ja kolmessa viikossa varattuna oli jo puolet asunnoista.

-Se meni tosi hyvin! Ihmiset varmaan tajusivat, että tämä on viimeinen tilaisuus hankkia vapaa-ajan asunto Aulangolta, Haapanen arvelee.

Hänen mukaansa yhtiö aloittaa rakennustyöt vielä tämän vuoden puolella tontin raivauksella.

-Kun syksy ainakin vielä näyttää jatkuvan, katsomme joustavasti, mitä kaikkea voimme vielä tehdä ennen talven tuloa. Työt jatkuvat sitten keväällä ja alustava ajatus on, että asunnot olisivat valmiita vuoden 2012 loppupuolella, Haapanen kertoo

Alueesta tulee suunniteltua väljempi

Aulangonniemen loma-asutus on pitkä projekti. NCC ja kaupunki solmivat yhteistyösopimuksen alueen rakentamisesta jo vuonna 2003 ja yhtiö sai rakennusluvan vuonna 2006.

Alun perin tontille piti rakentaa yhdeksän kaksikerroksista rakennusta, joihin olisi tullut yhteensä yli 60 asuntoa. Niistä rakennettiinkin vuonna 2009 kolme. Loput kuusi piti toteuttaa kahdessa vaiheessa kysynnän mukaan.

Matkan varrella NCC muutti suunnitelmaa muun muassa karsimalla kerroksia kahdesta yhteen. Lisäksi kuuden sijaan asuintaloja tulee vain neljä.

-Sinne tulee yhteensä 14 asuntoa. Rakennuksista kolme on neljän asunnon rivitaloja. Lisäksi alueelle tulee yksi paritalo, Haapanen kertoo.

Yksitasoinen ratkaisu miellytti siis asiakkaita selvästi enemmän?

-Kyllä. Hyödynsimme ensimmäisten kohteiden myynnin aikana tulleita kokemuksia. Oli toiveita, ettei huoneistossa olisi portaita eikä huoneistojen välillä rappukäytäviä. Kun saimme asunnot yhteen tasoon, se on miellyttänyt kovasti, Haapanen kertoo.

Asuintalojen määrän ja kerrosluvun karsimisen vuoksi tontin rakennusoikeutta jää käyttämättä. Haapasen mukaan tontti on kuitenkin nyt suunniteltujen rakennusten jälkeen täynnä.

-On totta, että me käytimme vain murto-osan alkuperäisestä rakennusoikeudesta. Yhdessä kaupungin kanssa olemme muutokset hyvässä hengessä suunnitelleet ja mielestäni olemme onnistuneet siinä hyvin, Haapanen sanoo. (HäSa)

Menot