Uutiset

Aulanko Cupissa riittää säpinää

Voitto, tappio ja tasapeli.

Siinä ovat jalkapallopelin mahdolliset lopputulokset. Lopputuloksen takana on kuitenkin paljon muutakin kuin numerot.

HJS:n C-14-joukkueen peli ei ottanut kulkeakseen turnauksen aikana, mutta sijoitusotteluun tuli sisuuntunut poikaporukka. Sijoista 15–16 pelannut HJS sai ottelussa vastaansa Akilles Greenin, joka oli myös takellellut pelinsä kanssa.

HJS sai kotiyleisön kannustuksen saattelemana maalihanansa auki viimeisellä mahdollisella hetkellä ja voitti ottelun 3–1.

Kotijoukkueen 14-vuotias Oskari Nevala pelasi vahvan ottelun, vaikka ei tällä kertaa onnistunut maalinteossa.

– Oli kiva lopettaa turnaus voittoon, lyseolla koulua käyvä Nevala sanoi.

Loppukesän tavoitteetkin nuorella miehellä olivat selvillä.

– Meillä on viisi peliä vielä jäljellä. Tavoitteena olisi voittaa sarja, olemme tällä hetkellä kolmantena, Nevala jatkoi.

Jokasyksyinen ponnistus

Kahdeksatta kertaa pelatun Aulanko Cupin turnauspäällikkönä toiminut Jyrki Sopenperä oli sunnuntain sijoitusotteluiden alla tyytyväinen viikonlopun kulkuun.

– Onhan tämä melkoinen tapahtuma: toistasataa joukkuetta, noin 1200 pelaajaa, ja suunnilleen 360 peliä viidellätoista kentällä, Sopenperä laskeskeli.

Tuollaisen paletin läpivienti vaatii suunnittelua ja suosiollisia hetkiä sään puolesta. Sopenperä myönsi tuuriin käyneen säiden suhteen.

– Sää on suosinut. Onneksi vältyimme suurimmalta myräkältä, jota sunnuntaille ennustettiin. Tosin on täällä aiempina vuosina hikoiltu niin, että tuomarit ovat nääntyneen kentälle, eli hyvä näin, turnauspäällikkö myönsi.

Sopenperä nosti myös esille uuden palkitsemismuodon, jota käytetään nykyään futisturnauksissa eri puolilla Suomea. Turnauksessa annettiin reiluimman joukkueen palkinto joukkueelle, jonka pelaajat kannustivat, rohkaisivat kaveria ja ylläpitivät hyvää joukkuehenkeä. Palkinnon saajan valitsee ottelun tuomari.

Aulanko Cupin reiluimman joukkueen palkinnon (lahjakortti) sai E-11 Liiga -lohkossa pelannut NJS Musta -joukkue. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

19.1.2020