fbpx
Uutiset

Aulanko-juoksu Ville Mäkelän tahtiin

Harvoin on Aulanko-juoksun miesten sarjan voittaja ollut yhtä ylivoimainen kuin Ville Mäkelä lauantaina.

Espoolainen Halti Adventure Teamin mies juoksi Aulangon kympillä voittoajakseen 34.14. Viime vuoden voittaja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Konsta Vilkman oli tällä kertaa toinen, mutta hän hävisi Mäkelälle yli minuutin. Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Markus Nikander oli miesten sarjassa kolmas ja maalissa neljäs. Hän jäi puolestaan Vilkmanista lähes kolme minuuttia,

Kolmantena maaliin ehti naisten sarjan voittaja Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Saara Nikander. Hänen voittoaikansa oli mainio 37.13. Saara Nikander voitti naisten sarjan toisen kerran.

Mäkelä ja Vilkman lähtivät heti startista muilta karkuun. Ensimmäisessä ylämäessä Mäkelä karisti Vilkmanin kannoiltaan ja loppu oli hänen soolonsa.

– Heti alussa näin, etteivät muut pitäneet vauhtia. Juoksu tuntui ihan hyvältä, samanlaiselta tuntuu joka kerta. Baana oli tosi hyvässä kunnossa.

Aulangon maasto on tuttu Ville Mäkelälle, jonka avopuoliso on hiihtäjä Maija Hakala. Hakala oli naisten sarjassa toinen.

– Olen täällä treenaillut, mutta Aulanko-juoksuun osallistuin nyt ensimmäistä kertaa, Mäkelä kertoi.

Hän pitää itseään kuntourheilijana.

– Kaikki kelpaa ympäri vuoden. Multisport-sarja alkaa Järvenpäässä 7. toukokuuta. Sitten ohjelmassa on myös pyöräilyä ja juoksua.

Aulanko-juoksun lähtöpaikka oli vaihtunut Aulangon ulkoilumajalta kylpylän edustalle. Kympin reitti oli kuitenkin sama kuin ennen.

– Lähtöpaikka on oikeastaan yhdentekevä. Samankaltaisen ajan juoksin täällä myös vuosi sitten. Raskaalta tuntui. Paikat olivat jumissa, tuumi Vilkman maaliin päästyään.

Saara Nikander, 21, on lahjakas nuori naisjuoksija, joka on päässyt vaivoistaan eroon. Talvella hän hiihto kilpaa ja juoksi hallikisoja. Kevään hölkkäkauden Nikander korkkasi Aulangolla.

– Ihan hyvin kulki. Nyt tavoitteenani on pysyä terveenä. Muista tavoitteista en halua edes puhua, naisten sarjan ylivoimainen ykkönen kertoi.

Hämeenlinnan Tarmon Nea Hyvärinen on myös toipunut loukkaantumisista. Hän oli nopein N19-sarjassa, mutta 3,6 km:n kisan nopein tyttöjuniori oli silti N17-sarjan ykkönen Lahden Ahkeran Silja Rönkä.

– Vuodenvaihteesta lähtien olen päässyt harjoittelemaan täysipainoisesti ja nyt tuntuu hyvältä. Tämä oli hyvä kovavauhtinen harjoitus, Hyvärinen luonnehti lauantaistaan.

Kaurialan lukiossa kolmatta vuotta opiskelevan Hyvärisen kesän päämatkat ovat 400 metrin aidat ja 800 metriä. Hänen valmentajansa on Ilkka Seppänen.

Aulanko-juoksun osanottajamäärä on lievässä nousussa. Launtaina Hämeenlinnan Tarmon junailemaan tapahtumaan lähti 174 osanottajaa. HäSa

Asiasanat

Menot