Uutiset

Aulanko maistuu kuivalta

Aulangon tunnelmaa pääsee nyt haistelemaan ja maistelemaan Aulanko-viinin avulla.

Hämeen Sanomien neljä viininenää arvioivat, kuinka Aulanko-viini toimii. Ensimmäinen hämmästys oli marjaviinin raaka-aine variksenmarja. Raati kyseli, miten lappilainen variksenmarja liittyy Aulankoon.

Viininenien mielestä viinin rubiininpunainen väri on liian kirkas ja läpikuultava viinille.

Tuoksu taas toi mieleen kotiviinin ja makeus pomppasi sieraimiin. Vaikka viini tuoksui makealta, maku yllätti.

-Tämähän on yllättävän kuivaa, marjaviiniksi yllättävän hyvää, yksi raatilainen päivitteli.

Moitteita tuli kuitenkin siitä, että viinin tuoksu ja väri eivät kohtaa maun kanssa. Tuoksu ja väri antoivat viitteitä makeudesta, mutta sitten suussa maistuikin kuiva marjaviini, jonka jälkimakua yksi raatilainen arvioi kitkeräksi.

Etiketissä viiniä suositellaan nautittavaksi riistaruuan kanssa. Yhden raatilaisen mielestä hyvää ruokaa ei pidä mennä pilamaan marjaviinillä. Toinen taas oli sitä mieltä, että riistan kanssa viini voisikin maistua.

Viinin on valmistanut Hämeen ammattikorkeakoulun Lepaan viinitila. Marjaviinin pääraaka-aine on variksenmarja, jota on pehmennetty hiukkasella mustaherukkaa ja uutettua aroniamarjaa. Viiniä luonnehditaan pehmeäksi ja kuivaksi. Prosentteja tuotteessa on 12. Aulanko-viiniä tarjoillaan Aulangon yrityksissä ja sitä saa myös Lepaan viinitilalta.

Tuleeko punaisesta marjaviinistä sitten mieleen Aulanko? Yksimielinen vastaus oli ei, mutta marjaviiniksi Aulanko-viini oli useamman raatilaisen mielestä yllättävän hyvää. (HäSa)

Mainos