Uutiset

Aulanko MTB houkutteli 209 polkijaa

Toisen kerran järjestetystä MTB:sta on kehittymässä mainio maastopyöräilyn kuntoilutapahtuma. Aulangon kylpylän edustalta lähti lauantaina 209 pyöräilijää Aulangon puistometsän poluille ja raastaviin mäkiin.

Tawast Cyckling Clubin järjestämän pyöräilytapahtuman reittiä kehuttiin vuolaasti. Kiitoksen sanoja kuultiin niin maan maastopyöräilyn kärkikaartiin kuuluvilta polkijoilta kuin kuntoilijoiltakin – reittiä luonnehdittiin haastavaksi sekä fyysisesti että teknisesti.

– Tämä on maastopyöräilyä parhaimmillaan. On kiviä ja kunnon ylämäkiä. Maastopyöräilyyn tämä on yksi Suomen parhaista reiteistä, vakuutti 50 kilometrin kisan voittanut Olli Miettinen, joka sai lauantaina polkea kotimaastossaan.

Miettinen, 31, edustaa ensimmäistä kauttaan Tawast Cyckling Clubia.

– Minut on otettu seurassa mahtavasti vastaan. Oli kunnia polkea kotimaastossa kotiseuran väreissä.

Miettisen voitto ei ollut järin suuri yllätys, sillä hän maastopyöräilyssä maan eliittiä. Helpolla voitto ei kuitenkaan tullut. Loppukirin varaan nimittäin jäi. Miettinen kukisti valmennettavansa Jeremias Holmbergin vain viidellä sekunnilla.

Vantaalaistunut Holmberg on myös lajinsa ehdotonta kärkeä. Hän voitti viime vuonna muun muassa Tahko MTB:n Nilsiässä.

– Voittoaika (2.34.29) jäi vähän siitä, mitä olin ajatellut (2.34). Aika tarkka tieto minulla on kunnostani. Helppoa ei kyllä ollut. Töitä sain tehdä kovasti, Miettinen tuumi.

Hän vakuutti, etteivät valmentaja ja valmennettava tehneet yhteistyötä.

– Ei oltu sovittu, että yhdessä poljetaan. Ei mahda vaan mitään, jos on tiukkaa.

Kärkikaksikko jätti puolimatkaan mukana pysyneen ja kolmanneksi tulleen tamperelaisen Kaupin Kanuunojen Joonas Pessin lopulta yli 20 sekunnin päähän.

Olli Miettinen ei ole vain huippupolkija. Hänen lajivalikoimaansa on tullut vahvasti mukaan myös triathlon.

– Sunnuntaista alkaa tiivis uinnin, juoksun ja maantiepyöräilyn harjoittelu. Debyyttikilpailuni triathlonissa pidetään Vantaalla 6. kesäkuuta.

Siitä alkaa Miettisen reilun viikon kestävä kova triathlonviikko. Seuraavana lauantaina hän osallistuu lajin SM-kilpailuun Tampereella ja siitä heti seuraavana päivänä on edessä Vanajanlinnan triathlon.

– Vaikea sanoa, kuinka ne kisat menevät. Olen kuitenkin hyvin menestyshaluinen. En oikein kehtaa edes sanoa tavoitettani, hän myhäili.

Triathlonkisojen jälkeen Miettisen ajatukset vaihtuvat jälleen maastopyöräilyyn – Tahko MTB ja sen jälkeen SM-kilpailut. Näissä kilpailuissa menetystä jahtaa tietysti myös Jeremias Holmberg.

– Ehdottomasti. Mitalin kiilto silmissä niihin kisoihin menemme. Päivän kunnosta on tietysti aina paljon kiinni.

Holmbergia Miettinen kehuu hyväksi valmennettavaksi.

– Hän tekee niin kuin hänelle sanon. Se on tietysti vähän ongelmakin. Eihän valmentajakaan ole välttämättä aina oikeassa, valmentaja-Miettinen letkautti.

Ambulanssiakin Aulangon maastopyöräilykilpailussa tarvittiin. Parinsadan metrin polkemisen jälkeisen kolarin seurauksena yksi pyöräilijä kaatui sen verran pahasti, että hän sai aivotärähdyksen – ja edessä oli sairaalareissu.

Asiasanat

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic