Uutiset

Auli Kiskola …avauskisan 53:s

Ahveniston Ampumahiihtäjien Auli Kiskola avasi kautensa kansainvälisissä cup-kisoissa Norjan Beitöstölenissä IBU-cupin naisten pikakilpailussa.

Pystypaikan kaksi sakkoa (0+2) pudottivat sijoitusta ja maalissa Kiskola oli 53:s (+2.10). Pisteitä jaetaan 40 parhaalle.

Viime keväänä Kiskola valittiin maajoukkueen haastajaryhmään ja kotimaan kolmen katsastuskisan hyvät tulokset nostivat 19-vuotiaan lupauksen IBU-cup-joukkueeseen. Viimeisessä Vuokatin katsastuksessa hän oli suomalaisista kolmas Kaisa Mäkäräisen ja Mari Laukkasen jälkeen.

IBU-cupin avauskisan voiton vei yhden sakon kiertänyt Puolan Weronika Nowakowska-Ziemniak kymmenen sekunnin erolla nollat ampuneeseen Norjan Bente Landheilm. Kolmas oli Japanin Fuyuko Suzuki (+0.25/1+0).

Suomen naiskolmikosta Eevamari Rauhamäki oli 24:s (+1.08/0+0) ja Annukka Siltakorpi 62:s (+2.32/0+3). Mukana oli 94 kilpaililjaa.

Miesten ykkönen oli Latvian Andrejs Rastorgujevs kaksi sekuntia myös kaksi sakkoa ampunutta Norjan Lars Bergeriä nopeampana. Paras suomalainen Tuomas Grönman oli 48:s (+2.11/1+0).

Sunnuntaina ohjelmassa ovat uudelleen pikakilpailut. (HäSa)

Asiasanat