Uutiset

Auli Kiskola ampui nollat mielimatkallaan

Mielimatka sprintti toi Ahveniston Ampumahiihtäjiä edustavalle Auli Kiskolalle nuorten MM-ampumahiihtojen parhaan suomalaissijan. Kiskola sijoittui alle 19-vuotiaiden 6 kilometrillä 11:nneksi Kontiolahdella.

Kiskola pohjusti hyvää sijoitustaan jo ensimmäisellä ampumapaikalla.

-?Kun makuupaikka meni nollille, tiesin, että tulee hyvä kisa. Pystypaikka on aina ollut parempi, nollat ampunut Kiskola iloitsi.

Kiskola, 17, jäi kilpailun voittaneesta ja kisojen kolmannen mitalinsa napanneesta Norjan Hilde Fennestä minuutin ja 14 sekuntia.

-?Viimeinen kahden kilometrin lenkki oli aika kova. Varsinkin lopun nousu ja loppusuora tuntuivat aika raskailta, Kiskola myönsi.

AAH:n urheilija jatkaa MM-kisojaan sunnuntain takaa-ajolla.

-Siihen kisaan lähden rennosti ja pyrin taas onnistumaan ampumapenkalla, Kiskola suunnitteli.

Kiskola voitti sprintin suomenmestaruuden viime talvena. Tämän kauden ensimmäisissä SM-kisoissa hän oli normaalimatkalla hopealla ja yhteislähdössä pronssilla.


Koivunen poikien kisan 36:s

Samanikäisten poikien 7,5 kilometrin sprintin voitti Norjan Johannes Thingnes Bö. Hän tähyää urallaan isoveljensä Tarjei Bön jalanjälkiin.

Myös Ahveniston Ampumahiihtäjien Mikael Koivunen voi olla tyytyväinen MM-kisojen pikakisaansa. Kiskolan tavoin MM-kisoissa debytoinut hattulalainen ampui hyvin ja oli poikien kisan 36:s. Koivunen hävisi yhdellä ohilaukauksella kärjelle 2.52,1.

AAH:n nuorista Erik Sinkko oli yhdellä pummillaan 45:s (-3.15,6) ja Henri Lehtomaa kolmella pummillaan 55:s (-3.28,4). (HäSa)

Mainos