Uutiset

Auli Kiskola ja Olli Jaakkola …avauspäivän nopeimmat

Ahveniston Ampumahiihtäjien Auli Kiskola (N21) ja Oulun Hiihtoseuran Olli Jaakkola (M19) olivat kansallisten kisojen nopeimmat avauspäivän pikamatkoilla Ahveniston moottoriradalla.

Naisten sarjoissa (N17, N19, N yleinen) matkana oli 7 kilometriä ja miehillä 9 kilometriä. Nuorten sarjoissa katsastettiin urheilijoita myös MM-kisoihin, jotka kilpaillaan 16.-25. helmikuuta Raubichi-Minskissä Valko-Venäjällä.

Auli Kiskola ampui kolme sakkoa (2+1), mutta oli sarjassaan ylivoimainen ykkönen ajalla 23.10,7.

Kakkoseksi kiri Joutsan Pommin Suvi Minkkinen (+1.01/ 1+0) 1,8 sekunnin erolla AAH:n Erika Jänkään (0+1).

Voitosta huolimatta Kiskola ei ollut tyytyväinen suoritukseensa.

– Hiihto oli säheltämistä ja ammunnassa makuu epävarmaa, kuten se on ollut aiemminkin. Asento vaihtelee ja sen myötä myös ammunta. Hyvänä päivänä makuukin onnistuu. MM-kisoissa tavoitteena on hyvät suoritukset ja sen myötä saumat ovat kymppisakkiin, Kiskola jutteli.

Jaakkola kukisti …vanhemmat

Olli Jaakkola ampui nollat ja oli M19-ykkönen ajalla 25.03,2. Toinen nolla-ampuja Vili Sormunen jäi 35 sekuntia.

– Ammunta sujui hyvin, paras pikakisani. Hiihto ei ollut terävintä. MM-kisat ovat kauden päätavoitteeni ja niissä kymmenen joukkoon. Viime vuonna paras sijoitukseni nuorten MM-kisoissa vuotta nuorempana oli 18:s pikakisassa eli sitä lähden parantamaan, M19-suomenmestari Jaakkola totesi.

M21-voittaja Kontiolahden Urheilijoiden Antti Repo kiersi kolme sakkokierrosta (2+1) ja sai ajan 26.08,6.

Tiukassa kärkitaistossa Mikko Loukkaanhuhta (0+2) oli toinen viisi sekuntia jääneenä ja hänelle vain kymmenyksen hävinnyt Teemu Huhtala (1+2) kolmas. AAH:n Otto Ruusunen oli viides (+2.17/ 0+3) ja Artturi Pensasmaa kahdeksas (+2.42/ 2+3).

– Noloa hävitä nuoremmille. Mutta huomenna sitten korjataan tuo, tosin kauden aikana erot ovat tasoittuneet, Repo naureskeli.

– Makuupaikan sakot olivat oma virheeni, en katsonut tuulta. Ja pystypaikan viimeisellä laukauksella petti pää. Latu oli liukas ja hyvässä kunnossa, mutta melko tasainen reitti. Näihin kisoihin en ole vielä herkistellyt yhtään. MM-kisoissa onnistumisella taistellaan jopa mitalista.

Miesten yleisen sarjan voitti ajalla 26.00,2 AAH:n Mikael Koivunen (0+2) ja isäntäseuran panosta täydensivät kolmantena Atte Kiskola (+1.04/ 2+1), neljäntenä Henri Lehtomaa (+1.25/ 1+3) ja kuudentena Jari Ritvaniemi (+2.28/ 1+4).

Jessika Rolig …N19-ykkönen

AAH hallitsi tyttöjen MM-katsastuksia. N19-sarjassa voiton vei Jessika Rolig, joka Kiskolan tavoin ampui kolme sakkoa (2+1) ja sai ajan 23.24,1.

Lähimmäs pääsi viime viikonlopun N17-suomenmestari Mikkelin Hiihtäjien Saana Lahdelma (0+1), joka hävisi 24 sekuntia. Kolmas oli Lemin Eskojen Maiju Luokkala (+0.51/ 0+1).

– Pari ekaa lenkkiä ei tänään kulkenut, mutta viimeinen kierros oli jo parempaa hiihtoa. Ammunnassa tuuli vaihteli ja toi sakkoja. MM-kisoissa minulla on viimeinen vuosi N19-sarjassa ja hyvältä näyttää. Viime vuonna kisat kaatuivat sakkoihin. Ja ennen MM-kisoja on vielä EM-kisat, Rolig kertoi.

Nuorten sarjoissa (N19, N21) kärkikolmikot olivat selkeästi muita edellä. Naisten sarjan voiton vei nollat ampunut Höytiäisten Urheilijoiden Maija Holopainen ajalla 23.24,6.

AAH sai avauspäivänä yhteensä neljä sarjavoittoa sekä joukon muita hyviä sijoituksia.

N17-sarjassa kaksoisvoiton ottivat Maija ja Jenni Keränen. Sarjoissaan kakkosia olivat Seeti Salonen (M13), Inka Haikama (N11) ja Pasi Rangell (M45) sekä kolmas Outi Haikama (N15). Riihimäen Kiskosta sarjavoittoon ylsi Mauri Särssi (M65).

Sunnuntaina Ahveniston moottoriradalla jatketaan kello 10 alkaen yhteislähtökilpailuilla. (HäSa)

Asiasanat

Menot