Uutiset

Auli Kiskola juhli SM-kultaa

Ahveniston Ampumahiihtäjät avasi nuorten SM-kilpailut Kontiolahdella neljällä mitalilla. Lauantain ohjelmassa olivat normaalimatkat neljässätoista sarjassa 13–21-vuotiaille.

Auli Kiskola voitti N21-sarjassa kultaa ja AAH:n menestystä täydensi Erika Jänkä pronssisijallaan. Kisat käytiin tuulisissa ja melko kylmissä (–12) oloissa.

12,5 kilometrillä Kiskolan (1+2+2+3) voittomarginaali oli minuutti ja kymmenen sekuntia kuusi sakkoa ampuneeseen Jalasjärven Jalaksen Tiia-Mari Talvitiehen. Jänkä (+2.21) ampui myös kuusi sakkoa.

– Ihan liikaa sakkoja, vaikka olot olivat toki vaikeat. Hiihto oli ihan perushyvää, mutta en ole siihenkään täysin tyytyväinen, Kiskola tuumasi.

Pronssille ylsivät sarjoissaan myös Maija Keränen (N16) ja Hilda Kukonlehto (N15).

– Hiihto meni ihan odotusten mukaan. Kolmesta ammunnasta makuut menivät myös hyvin, mutta välissä pystyammunta (4 sakkoa) oli huono, Keränen totesi.

N16-kullan vei ylivoimaisesti Seinäjoen Hiihtoseuran Noora Kupari (0+1+0) ja hopean nollat ampunut Puijon Hiihtoseuran Laura Holopainen (+2.16). Maija Keränen jäi kärjestä reilu neljä ja puoli minuuttia ja Jenni Keränen oli viides (+5.32/ 6 sakkoa).

Hilda Kukonlehto ampui kolme sakkoa ja eroa N15-voittajaan Ounasvaaran Hiihtoseuran Sanni Oikkoseen (1+0+0) kertyi lähes kolme minuuttia, mutta hopea jäi vain kahden sekunnin päähän.

AAH:sta Joona Mäkelä oli M17-kuudes ja Otto Ruusunen M21-kahdeksas sekä Kaisa Keränen N14-kahdeksas.

P13-sarjassa oli eniten yli kolmekymmentä osallistujaa ja AAH:sta Seeti Salonen oli kahdeksas ja Taavi Nyström yhdeksäs.

Riihimäen Kiskosta Juho Salonen oli M16-viides ja Arttu Salonen M21-seitsemäs.

Sunnuntaina kisat jatkuvat yhteislähtökilpailuilla, jos pakkanen ei kiristy liikaa. Päätös kilpailujen järjestämisestä tehdään aamulla kello 8.30. (HäSa)

Asiasanat

Menot