Uutiset

Auli Kiskola maailman cup-ryhmään

Ahveniston Ampumahiihtäjät on edelleen vahvasti edustettuna Suomen maajoukkueissa, jotka nimettiin tiistaina tammikuun kansainvälisiin cup-kisoihin.

Auli Kiskolan näytöt joulukuun IBU-cupissa nostivat hänet neljäntenä naisena mukaan maailman cup -ryhmään Saksan Ruhpoldingiin (11.–17.1.) ja Italian Antholz-Anterselvaan (18.–24.1.). Molemmissa paikoissa kilpaillaan myös viestit.

– Fiilikset on hyvät, minulla ei olekaan aiempia maailman cupin kisoja. Kontiolahden MM-kisoissa olin viime vuonna 73:s. Mutta täytyy tarkkailla kuormitusta, sillä kahden maailman cup-kisaviikon jälkeen suuntaan suoraan Romaniaan nuorten MM-kisoihin ja ne ovat kuitenkin oma kauden päätähtäin. Toki aina kisoissa lähdetään parasta tekemään, Kiskola kommentoi.

Naisista Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen ja Laura Toivanen valittiin myös uuden vuoden ensimmäiseen maailman cup-osakilpailuun 5.–10. tammikuuta. Se jouduttiin siirtämään Oberhofista Ruhpoldingiin, jossa siis kilpaillaan kaksi peräkkäistä osakilpailua.

IBU-cupissa AAH:sta jatkavat Jessika Rolig Tshekin Nove Mestossa (8.–10.1.) ja Mikael Koivunen Puolan Duszniki Zdrojissa (13.–17.1.) sekä Saksan Arberissa (21.–23.1.), jonne matkaa myös joulukuussa maailman cupissa kilpaillut Matti Hakala.

– Olisin saanut paikan muihinkin IBU-cupin osakilpailuhin, mutta olen ollut vähän kipeänä ja halusin nyt harjoitella vähän pidempään, Hakala kertoi.

Miesten tammikuun maailman cup-nelikon muodostavat Tuomas Grönman, Sami Orpana, Ahti Toivanen ja Olli Hiidensalo. AAH:n miesten lisäksi Antti Repo kilpailee IBU-cupissa. HäSa

 

Asiasanat