Uutiset

Auli Kiskola MM-pikakisan 29:s

Ahveniston Ampumahiihtäjien Auli Kiskolan MM-urakka Valko-Venäjällä jatkui alle 21-vuotiaiden 7,5 kilometrin pikakilpailussa.

Kaksijakoisessa suorituksessa ammunta sujui hyvin ja tuloksena oli nollat molemmilta ampumapaikoilta. Hiihtovauhtiin jäi sen sijaan toivomisen varaa ja sijoitus oli 29:s (+1.59).

– Ammunta tuntui varmalta, mutta hiihto oli tosi vaikeaa. Latu oli jäinen eikä suksi pysynyt alla. Sijoitus jäi kauas. Omat odotukset olivat paljon korkeammalla. Tänään kyllä ammuttiin yleisestikin hyvin ja kisa oli melko tasainen, Kiskola summasi.

Kilpailun voitti Ranskan Lena Arnaud ja myös MM-pronssi meni Ranskaan Chloe Chevalierille (+0.13). Väliin ehti Kazakstanin Galina Vishnevskaja (+0.02). Kärkikuusikko ylsi nolla-ammuntaan. Kisan toinen suomalainen Tiia-Mari Talvitie oli 55:s (+4.12/ 1+1).

M21-pikakilpailun voitti Venäjän Aleksandr Dediukhin (0+0). Suomalaisnelikosta parhaana 34:s oli Heikki Laitinen (+2.40/ 1+1).

Sunnuntaina ohjelmassa ovat yhteislähtökilpailut kaikissa neljässä sarjassa (N/M 19/21).

– Huomenna hyvä ammunta on kova sana. Luottavaisin mielin lähden kisaan. Toivottavasti ladullekin löytyisi se tietty tatsi, mikä tänään oli hukassa, Kiskola ennakoi.

AAH:n Jessika Rolig joutui sairastumisen takia jättämään perjantaina N19-pikakilpailun väliin ja hänen MM-matkansa uhkaa typistyä yhteen henkilökohtaiseen kilpailuun. (HäSa)

Asiasanat