Uutiset

Auli Kiskola nousi MM-joukkueeseen

Ahveniston Ampumahiihtäjät on hyvin edustettuna Kontiolahdella maaliskuun 5.–15. päivinä järjestettävissä ampumahiihdon MM-kisoissa. Aiemmin miesten joukkueeseen nimetyn Mikael Koivusen lisäksi Ampumahiihtoliitto täydensi tiistaina naisten joukkuetta Auli Kiskolalla. Myös miesten joukkueen varamies Matti Hakala on AAH:n urheilijoita.

Suomella on kymmenen urheilijan joukkue MM-kotikisoissa. Kiskolan ohella naisten joukkueeseen kuuluvat Mari Laukkanen, Sanna Markkanen, Kaisa Mäkäräinen ja Eevamari Rauhamäki. Varanaisena on Laura Toivanen.

Miehissä Suomea edustavat Tuomas Grönman, Olli Hiidensalo, Jarkko Kauppinen, Mikael Koivunen ja Ahti Toivanen (varamies Matti Hakala).

Kiskolalle, 20, valinta MM-joukkueeseen oli melkoinen yllätys.

– Kontiolahden MM-kisoja ei todellakaan merkattu alkukaudesta millään lailla kisakalenteriini. Ensimmäisiin aikuisten MM-kisoihin pääseminen on kuitenkin hieno juttu ja odotan tapahtumaa innolla, Kiskola sanoi.

Hämeen Sanomat tavoitti Kiskolan tiistaina puhelimella Minskistä Valko-Venäjältä. AAH.n urheilija oli juuri aloittamassa kotimatkaa nuorten MM-kisoista.

Kiskola kilpailee ensimmäistä kauttaan 21-vuotiaiden sarjassa. Hän voitti sarjansa suomenmestaruuden normaalimatkalla tammikuun alussa Kontiolahdella käydyissä kisoissa.

– Minskin kisoissa paras saavutukseni oli normaalimatkan 22. sija. Se oli ihan hyvä saavutus, sillä N21-sarjassa oli todella kova taso. Nuorten MM-kisat sujuivat kokonaisuutena kuitenkin vähän kaksijakoisesti – välillä kulki ammunta, mutta hiihto ei ja välillä toisinpäin, Kiskola muistelee. (HäSa)

Asiasanat