Uutiset

Auli Kiskolalle yhteislähdön SM-hopeaa

Ahveniston Ampumahiihtäjät päätti kotimaisen arvokisakauden Raahen SM-kisoissa mitalijuhliin. Sunnuntain saaliina oli kuusi SM-mitalia ja kolmen päivän yhteissaldo viisitoista mitalia.

Naisten yhteislähtökilpailussa 20-vuotias Auli Kiskola ylsi hopealle. Ampumapaikoilta tuli viisi sakkoa (0+1+3+1) ja eroa sakon vähemmän ampuneeseen voittajaan Eevamari Rauhamäkeen kertyi 45 sekuntia.

– Kisa lähti hyvin liikkeelle ja makuupaikoilta tuli vain yksi sakko. Eka pysty sitten toi kolme lisää, mutta sain koottua itseni viimeiseen ammuntaan. Pari sakkoa tuossa on liikaa. Hiihto oli raskasta, ei ollut vauhdikas keli, mutta tyytyväinen olen mitaliin, Kiskola totesi.

Pronssia sai Laura Toivanen (+0.58/ 5 sakkoa) ja AAH:n panosta täydensi neljäntenä Jessika Rolig (+2.27/ 6 sakkoa).

Kiskola kuului Kontiolahden MM-joukkueeseen ja omassa N21-sarjassaan hän voitti kauden kaikki kolme SM-kultaa. Lisäksi naisten viestistä tuli Raahessa perjantaina kultamitali.

– Kausi on mennyt yläkanttiin. Edellisen heikomman kauden jälkeen ei ollut suuria odotuksia ja sen myötä ilman paineita tuli onnistumisia. MM-pikakisa Kontiolahdella oli kokemuksena ilman muuta ykkösjuttu, Kiskola summasi.

Kaljunen tuplamestari

Miesten tuplamestarina Raahessa juhli Mika Kaljunen (0+3+0+2), joka lauantain pikakisan jatkoksi voitti yhteislähdön seitsemän sekunnin erolla Sami Orpanaan (1+1+2+0).

AAH:sta Henri Lehtomaa oli 12:s (+4.42/ 8 sakkoa), Mikael Koivunen 18:s (+6.11/ 6 sakkoa) ja Jari Ritvaniemi 22:s (+7.13/ 14 sakkoa).

Nuorten viesteistä AAH saavutti sunnuntaina viisi mitalia, joista yksi kultaa, yksi hopeaa ja kolme pronssia.

Ylivoimainen mestaruus tuli N17-viestistä joukkueella Jenni Keränen, Netta Nikkanen ja Maija Keränen.

N13-hopearyhmässä kilpailivat Sonja Hakala, Inka Haikama ja Fanny Kukonlehto ja eroa mestariin Ounasvaaran Hiihtoseuraan jäi vain 17 sekuntia.

Pronssimitalein palkittiin N15-kolmikko Sanni Kuusinen, Kaisa Keränen ja Hilda Kukonlehto sekä pojista M17-sarjassa Joona Mäkelä, Jere Hara ja Roope Nyström ja M21-sarjassa Otto Ruusunen, Pauli Mäkelä ja Artturi Pensasmaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic