Uutiset

Aurinkomatkat peruu pakettimatkat Espanjaan, Kroatiaan ja Turkkiin

Tjäreborgin kautta pääsee vielä Turkkiin, johon suositellaan välttämään tarpeetonta matkustamista.
Finnair started a new round of layoff talks today, involving more than 6,000 staff. Kuva: Arttu Laitala
Syksyn lomamatkojen toteutuminen moniin kohteisiin on epävarmaa. Kuva: Arttu Laitala, arkisto

Matkanjärjestäjä Aurinkomatkat peruu elokuun pakettimatkansa Espanjaan, Kroatiaan ja Turkkiin. Valtioneuvosto suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista muun muassa näihin maihin maiden koronatilanteen vuoksi.

Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousan mukaan päätöksiä on jouduttu tekemään lyhyellä aikavälillä koronatilanteen eläessä.

– Olemme koko pandemiakevään ajan tarkastelleet lyhyellä aikavälillä kysyntäämme ja matkakohdemaiden tilanteita. Olemme maanantaina päättäneet, että elokuun aikana emme tee matkoja Espanjaan, Turkkiin tai Kroatiaan, Kousa kertoo STT:lle.

Kousan mukaan kysyntää matkoille ei ollut tarpeeksi, jonka takia matkoja näihin kohteisiin aletaan tarjota vasta syyskuussa.

Asiakkaat voivat halutessaan siirtää matkansa ajankohtaa ja vaihtaa kohdetta tai saada peruutetun matkan hinnan takaisin.

Tjäreborg pohtii Turkin matkojensa tilannetta

Myös Tjäreborg luopui lomamatkojen järjestämisestä Espanjaan tämän kesän osalta. Matkatoimiston seuraavat lomalennot on suunniteltu järjestettäväksi lokakuussa Kanariansaarille.

Sen sijaan Turkkiin on mahdollista hankkia matkoja Tjäreborgin kautta.

– Tässä vaiheessa emme ole vielä tehneet päätöksiä Turkin-matkojen suhteen. Seuraamme miten tilanne etenee ja teemme lähiviikkoina päätökset sen mukaisesti, matkanjärjestäjän tuotepäällikkö Jessica Virtanen kertoo.

Myös TUI Suomen viestintäpäällikkö Laura Aaltonen kertoo STT:lle, ettei yhtiö aio kesän aikana lentää omia lomalentojaan Suomesta Espanjaan.

– Tällä hetkellä meillä on myynnissä ainoastaan meidän järjestämiämme charter-lentoja, ei muita, hän sanoo.

Charter-lento tarkoittaa tilauslentoa, jonka matkatoimisto ostaa ulkopuoliselta lentoyhtiöltä.

Perustuslaki takaa oikeuden lähteä Suomesta

Matkailu epidemia-alueille lisää koronavirustartuntojen riskiä Suomessa, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL maanantaina tiedotteessa. Valtioneuvoston linjaukset matkustuksesta ovat suositusluontoisia, sillä jokaisella on perustuslain mukaan oikeus halutessaan lähteä Suomesta, ellei oikeutta ole lailla rajoitettu.

Suomea korkeamman tartuntariskin maihin matkustaminen kuitenkin lisää THL:n mukaan riskiä tartuntojen kasvulle Suomessa matkailijoiden palatessa takaisin. Korkeamman tartuntariskin maista tuleville matkailijoille annetaan rajatarkastuksen yhteydessä THL:n ja STM:n laatima ohje siitä, miten vähennetään riskiä koronavirustartunnoille Suomessa, ja sama ohje suosittaa omaehtoista 14 vuorokauden pituista karanteenia.

Jos matkan aikana sairastuu, on otettava yhteyttä terveydenhuoltoon ja hakeuduttava testeihin. STT

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic