Uutiset

Aurinkosuihkulla irlantilaiset pisamakädet

Auringon helottaessa likaisista ikkunoista sisään huomaa pölyisten kotinurkkien lisäksi oman pintansa tilanteen – rusketus tekisi terää.

Etelänmatkaan ei juuri nyt ole varaa, niinpä 29 euroa maksava aurinkosuihku saa ajaa asian. Amerikan-tuliainen on Suomessa vielä melkoisen uusi kapistus. Rusketusta suihkuttavia koppeja löytyy Hämeenlinnan lisäksi vain kourallinen muista etelän kaupungeista.

Mallilla on ihailtavat rusketusraidat.

Marssin paikalle Hämeenlinnan Wellness Forumiin toiveikkaana. Vastaanoton nuori nainen on hyvin ruskea ja sanoo käyneensä aurinkosuihkussa edellisenä päivänä. Rusketusraidat näkyvät hänen ihollaan selvästi. Tuollaiset minäkin haluan!

Astuttuani alasti suihkukoppiin olen omillani. Itseruskettavaa sumutetta tulee hentona suihkuna seinässä olevista suuttimista. Äänimerkki kertoo, milloin on aika kääntyä. Kokonaisuudessaan suihkussa menee vain noin minuutti. Kätevää, jos rusketuksen haluaa nopeasti vaikka saman illan menoihin.

Astuessani ulos kopista ihollani näkyy mustia roiskeita ja pilkkuja. Reisistäni valuu mustia juovia, kuin raskausarpia. Kasvoni ja kämmenselkäni näyttävät siltä kuin olisin pyöräillyt kurakelillä rekan perässä.

Saan kuulla, että pilkut häviävät kun käyn illalla suihkussa. Kuudessa tunnissa rusketuksen on määrä syventyä pintavärin alla ja muuttua pysyvämmäksi.

Parveke vie voiton
Loppuillan istun tohkeissani sohvalla ja odotan rusketusta. Kun kuusi tuntia on viimein mennyt, syöksyn suihkuun. Juovat lähtevät reisistäni pesemällä, mutta niin tekee värikin. Ihoni on vain hivenen ruskeampi kuin ennen.

Tumman oransseiksi muuttuneita kämmenselkiäni sen sijaan hankaan urakalla, mutta niistä pilkut eivät lähde. Käteni näyttävät lähinnä irlantilaisen kalastajan ahavoituneilta pisamakäsiltä.

Ajatuksena rusketuskaappi on vallan mainio, mutta nykyisellään se ei toimi kaikkien ihmisten iholla. Iho vaihtelee niin paljon vartalon eri kohdissa, että kuivat paikat, kuten kyynärpäät ja kämmenselät, imaisevat pakosti liikaa pigmenttiä.

Myös ihon ph:lla on vaikutusta siihen, minkä värisenä rusketus näkyy. Silkkinen kaulan ja rinnan iho ei omalla kohdallani ollut suihkusta moksiskaan ja pysyi vaaleana. Kosmetologin mukaan vaalea iho vaatii ruskettuakseen useampia suihkutuskertoja.

Koppien maahantuoja kertoo, että aurinkosuihkua kehitetään koko ajan paremmaksi, mikä on hyvä juttu. Ehkä sitten kokeilen sitä uudestaan. Toistaiseksi rusketun luonnollisesti parvekkeella. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic