fbpx
Kanta-Häme Uutiset

Auto hinasi toista ylös ojasta Hauholla, molempien kuljettajat humalassa – Kanta-Hämeen viikonlopussa useita huumekuskeja ja poliisia karkuun ajanut mopopoika

Hämeen poliisilla oli useita tehtäviä Hämeenlinnassa, Riihimäellä, Janakkalassa ja Forssassa.
Kuvituskuva.

Poliisipartio havaitsi henkilöauton hinaavan toista henkilöautoa ojasta ylös, kun hinausköysi katkesi ja hinattava auto valui takaisin ojaan Hämeenlinnassa Hauhon kirkonkylällä sunnuntain vastaisena yönä kello yhden aikoihin.

Hinattavaa autoa kuljettanut kuusikymppinen mies puhalsi seulonta-alkometriin 0,80 mg/l (1,8 promillea). Mies käytettiin verikokeessa veren alkoholipitoisuuden määrittämieksi ajohetkellä. Hämeen poliisi epäilee, että kuljettaja on syyllistynyt törkeään rattijuopumukseen. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Myös hinausta suorittavan henkilöauton kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Autoa kuljettanut keski-ikäinen nainen puhalsi seulonta-alkometriin tuloksen 0,64 mg/l (1,5 promillea). Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Törkeän rattijuopumuksen raja on 0,53 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa (1,2 promillea).

Hämeenlinnassa huumekuskeja

Hämeen poliisin kulunut vuorokausi oli tiedotteen mukaan normaali viikonlopuksi, kun tehtäviä oli hieman yli 300.  Hämeen poliisilaitoksen alueella jäi kiinni yhdeksän rattijuoppoa, joista neljä oli törkeitä. Lisäksi neljä kuljettajaa ajoi huumausaineiden vaikutuksen alaisina

Hämeenlinnassa poliisipartio tapasi ajokiellossa olevan nelikymppisen miehen kuljettamassa henkilöautoa lauantaina iltapäivällä Hämeenlinnan keskustan tuntumassa. Mies puhalsi seulonta-alkometriin 0,55 mg/l (1,3 promillea) tuloksen ja tämän lisäksi myös huumepikatesti oli positiivinen. Kuljettaja otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.

Kun poliisipartio suoritti valvontaa lauantai-iltana Hämeenlinnan keskustassa, se tapasi 1980-luvun loppupuolella syntyneen miehen. Partion puhuttaessa miestä hän antoi partiolle pussukan, jossa oli huumausaineita. Mies otettiin kiinni ja hänet kuljetettiin poliisilaitokselle, missä hänelle tehtiin henkilötarkastus. Tarkastuksen yhteydessä hänen hallusta löytyi huumausaineita huumausainerikoksen verran.

Kun poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten lauantai-iltana Tampereentiellä, autoa kuljettanut mieshenkilö puhalsi seulonta-alkometriin alle rattijuopumuksen jääneen tuloksen. Hänelle tehty huumepikatesti oli kuitenkin positiivinen.

Kuljettajalla ei ollut mitään henkilöpapereita mukana ja hän kertoi poliisipartiolle toisen henkilön tiedot. Partio sai kuitenkin selville miehen oikean henkilöllisyyden. Hän oli ajokiellossa oleva nelikymppinen mies.

Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, huumausaineen käyttörikokseen ja väärän henkilötiedon antamiseen.

Mopopoika ajoi poliisia karkuun ilman korttia tai kilpiä

Janakkalassa Tervakoskella nuori poika ajoi poliisipartiota karkuun kilvettömällä ja valottomalla mopolla.

Poika ajoi mopolla partiota vastaan, ja partio päätti tarkastaa kuljettajan kunnon. Mopon kuljettaja ei noudattanut hänelle annettua pysähtymismerkkiä, vaan jatkoi ajoaan. Mopoilija teki jossain vaiheessa U-käännöksen ja jatkoi ajoaan metsätielle. Poika kaatui mopoineen metsätien alamäessä. Hän ei loukkaantunut kaatuessaan.

Pojalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta mopon kuljettamiseen, joten hänen epäillään syyllistyneen kulkuneuvon kuljettamiseen oikeutta ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Huumausaineita ja kortittomia kuskeja

Riihimäen Karassa poliisipartio suoritti liikennevalvonta lauantaina puolenpäivän aikoihin, kun partio kiinnitti huomiota henkilöautoon, joka kääntyi tienpistolle havaittuaan poliisipartion. Partio pysäytti auton ja sitä kuljettanut nelikymppinen nainen puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen.

Hän ei suostunut huumepikatestiin, joten kuljettaja käytettiin verikokeessa asian selvittämiseksi. Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta, joihin kuljettajan epäillään syyllistyneen.

Riihimäellä hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän lauantaina iltapäivällä matkakeskuksen edustalle. Ilmoituksen mukaan järjestyksenvalvojat olivat ottaneet kiinni miehen, joka oli potkinut pysäköityä henkilöautoa.

Partiolle selvisi, että järjestyksenvalvojat olivat havainneet nelikymppisen miehen potkaisseen pysäköidyn henkilöauton kylkeen aiheuttaen siihen lommon. Järjestyksenvalvojat olivat lähteneet miehen perään ja ottamaan häntä kiinni. Kiinniottotilanteessa mies oli heittänyt oluttölkillä järjestyksenvalvojia kohti, kuitenkaan osumatta heihin.

Turvallisuustarkastuksen yhteydessä miehen hallusta löytyi vähäinen määrä huumausainetta. Mies otettiin kiinni epäiltynä vahingontekoon, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Forssassan poliisipartio tapasi kaksi ajo-oikeudetonta henkilöä lauantaina kuljettamassa autojaan. Ensin viisikymppinen mies kuljetti henkilöautoa ilman ajo-oikeutta Teollisuuskadulla, ja tämä oli hänen 12. kertansa vuoden sisällä.

Kolmekymppinen nainen taas kuljetti henkilöautoa seitsemännen kerran ilman sen kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta iltapäivällä Forssan keskustassa. HäSa

Muokattu 12.9. kello 15.52: Lisätty promillemäärät.

Menot