Uutiset

Auto seinän läpi olohuoneeseen -yksi kuoli ja kaksi loukkaantui Lopella

Henkilöauton kuljettaja kuoli rajussa ulosajossa Lopella myöhään lauantai-iltana. Ajoneuvo syöksyi hirsiseinän lävitse yhden talon olohuoneeseen, missä kaksi naista jäi auton alle ja loukkaantui sairaalakuntoon.

Silminnäkijöiden mukaan 19-vuotias nuori mies ajoi kotikylänsä Läyliäisten raitilla ”niin kovaa kuin auto kulkee”, vaikka paikalla vallitsee 40 kilometrin nopeusrajoitus.

Onnettomuuden tutkija, rikosylikonstaapeli Jaakko Heinonen sanoo, että Riihimäen polIisilla on todennäköisiä syitä epäillä kuljettajan olleen alkoholin vaikutuksen alainen.

Henkilöauto syöksyi kylätieltä yli kevyen liikenteen väylän talon pihassa seisoneitten autojen päälle ja kimposi siitä voimalla sisään taloon, kun hirsiseinä hajosi ikkuna-aukon vaiheilta.

Ajoneuvo vaurioitti vielä yhtä väliseinää, ennen kuin se jäi olohuoneen nurkkaan romuttuneena ja nokka tulosuuntaan päin. Kuljettaja oli tuolloin jo kuollut.

Olohuoneessa oli ilta yhdentoista jälkeen viisi henkeä katsomassa televisiota. Kolme heistä säilyi vammoitta ja pystyi hälyttämään apua. Paikalla kävi myös Medi-Helin helikopteri.

Potilaat vietiin hoitoon Kanta-Hämeen keskussairaalaan. Heillä ei poliisin tietojen mukaan ole hengenvaaraa.

Törmäys tuhosi seinien lisäksi valtaosan olohuoneen irtaimistosta, ja pihaan pysäköidyt kaksi henkilöautoa menivät korjauskelvottomiksi. Hirsitalon mahdolliset laajemmat vauriot selviävät tarkemmissa tutkimuksissa.

Onnettomuuspaikkaa vartioidaan tutkinnan ja turvallisuuden takia. Liikenne viereisellä Läyliäisten raitilla kulkee kuitenkin normaalisti.

Päivän lehti

25.5.2020