fbpx
Uutiset

Autoilijat liukastelivat sohjossa pientareille

Huono ajokeli aiheutti torstaina useita ulosajoja ja peltikolareita. Vaarallisin tilanne syntyi moottoritiellä Valkeakosken Konhossa. Tampereen suuntaan matkalla ollut henkilöauto lähti ohittamaan kuorma-autoa, mutta kuski menetti auton hallinnan, ja henkilöauto kimposi kuorma-autosta kaistojen vasemmalle puolelle perä menosuuntaan päin.

Hetkeä myöhemmin vasenta kaistaa ajanut toinen henkilöauto viisti kolariautoa, joka oli jäänyt osittain ajokaistalle. Onnettomuus tapahtui kello 7.40, jolloin moottoritiellä oli runsaasti liikennettä. Ohittamaan lähteneessä henkilöautossa oli neljä ihmistä, joista yksi noin vuoden ikäinen vauva. Henkilövahinkoja ei onnettomuudessa kärsitty, mutta kaikki autot vaurioituivat.

Noin tuntia aikaisemmin suistui tukkilastissa ollut täysperävaunuyhdistelmä mutkassa ojaan Palkkisillantiellä Kytäjällä. Maastoon levinneet tukkipuut aiheuttivat vahinkoa läheiselle pihamaalle ja kaatoivat yhden valaisinpylvään. Vuonna -82 syntynyttä hyvinkääläiskuskia, joka ei ollut ratissa alkoholin vaikutuksen alaisena, epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Iltapäivällä kello yhden maissa moottoritietä etelään päin ajanut valkeakoskelainen mies lähti ohittamaan edellä ajavaa autoa, mutta ajautui viheralueen yli pohjoisen suuntaan meneville ajokaistoille. Miehen onneksi kaistoilla ei ollut muuta liikennettä eikä hän loukkaantunut. Poliisin mukaan onnettomuutta ei aiheuttanut sohjoinen keli vaan vaan liian korkea tilannenopeus. (HäSa)

Menot