Uutiset

Autoilu kielletty, nainen lentäjäksi

Saudiarabialainen nainen aikoo ryhtyä kotimaansa ensimmäiseksi naispuoliseksi lentäjäksi. Henadi Hindi haastaa samalla maansa uskonnolliset konservatiivit, sillä Saudi-Arabiassa nainen ei saa edes ajaa autoa.

Hindi suoritti lentäjän tutkinnon naapurimaassa Jordaniassa. Nyt hän on pestautunut miljardööri Alwaleed bin Talalin yksityiskoneen ohjaajaksi.

– Kapteeni Hindin palkkaaminen lentäjäksi on suuri askel naisten työmahdollisuuksille. Se samalla edistää naisten entistä aktiivisempaa osallistumista yhteiskunnassamme, bin Talal linjasi.

STT-Reuters

Mies pyrkii itkuvoimalla ennätyskirjaan

Karjalan itkijänaiset ovat saaneet voimallisen haastajan. Vietnamilainen mies pyrkii Guinnessin ennätyskirjaan itkuvoimansa turvin.

Tällä kertaa kyseessä on kirjaimellisesti se, miten voimakkaasti kyynelkanava toimii. Nguyen Van Dieu väittää, että hän pystyy ruiskauttamaan vettä kyynelkanavastaan 3,45 metrin korkeuteen.
Tähänastinen ennätys on kanadalaisella Mike Moraalilla. Kanukin itkulihas sinkosi vettä 2,615 metrin korkeudelle.

Dieu kertoo huomanneensa jo lapsena, että hän kykenee puhaltamaan ilmaa kyynelkanavistaan. Dieu keksi käyttää samaan tarkoitukseen vettä vasta nähtyään tv:stä, miten Mike Moraal osoitti kyseenalaista moraalia eli käytti tätä suurten tunteiden välinettä veden kera.

STT, DPA

Lumoojat uhkaavat hukuttaa kaupungin käärmeisiin

Luonnonmullistuksia voi olla perin monenlaisia. Intiassa ryhmä käärmeenlumoojia uhkaa hukuttaa kokonaisen kaupungin käärmeisiin.

Uhkaus koskee itäistä Bhubaneshwarin kaupunkia. Lumoojat ovat polttaneet päreensä siitä, että ympäristöviranomaiset pyrkivät estämään käärmeiden kiinniottamisen.

Byrokraatit ovat kuitenkin laillisella asialla. Vuonna 1972 säädetty laki kieltää käärmeiden vangitsemisen.

Käärmehuilistien ammattikunta on silti yhä voimissaan. Orissan maakunnan lumoojat uhkaavat nyt usuttaa seudun kaupunkiin
5 000 käärmettä.

STT, DPA

Päivän lehti

9.4.2020