Uutiset

Autojen ilmastointilaitteiden huollot lisääntymään päin

Auton ilmastointilaitteiden huollot ovat lisääntymään päin. Tähän on johtanut sekä laitteiden yleistyminen että autoilijoiden aiempaa parempi tietoisuus huollattamisen tärkeydestä.

– Kysyntää on enemmän kuten tarjontaakin. Ihmiset ovat selvillä huoltojen tarpeellisuudesta, kun asiasta on puhuttu lehtien sivuilla, sanoo Hämeenlinnan Leijona-Auton jälkimarkkinointipäällikkö Jorma Alén.

Samansuuntaisen havainnon on tehnyt myös Hämeenlinnan Autokeskuksen jälkimarkkinointipäällikkö Tuomo Tuhkanen.

– Ennakkohuoltojen osuus on lisääntynyt epäkuntoisten laitteiden korjauksiin nähden. Silti myös epätietoisuutta ja laiskuutta esiintyy vielä. Moni ajaa korjaamon pihaan vasta, kun laitteessa ilmenee jokin vika, Tuhkanen sanoo.

Pahimmillaan edessä voi olla esimerkiksi rikkoutuneen kompressorin uusiminen, jolle saattaa kertyä hintaa jopa toista tuhatta euroa.

Huoltojen ruuhkahuiput ajoittuvat lähinnä loppukevääseen. Hämeenlinnalaisella jäähdytinpalvelu M. Vuorisella sesonki on tosin käsillä jo nyt.

– Seuraavat pari kuukautta ovat kiireistä aikaa. Nytkin on kolme miestä kädet täynnä työtä, yrittäjä Mika Vuorinen sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

31.5.2020