fbpx
Uutiset

Autolla ei pääse koirapuiston lähelle

Hämeenlinnaan on vuosien odotusten jälkeen vihdoin saatu oma koirapuisto. Puisto on ollut jo jonkin aikaa käytössä ja kävijöitä näyttää riittävän, siis puisto on tullut tarpeeseen.

Koirat saavat aktiivista liikuntaa vapaana juostessaan ja sosiaalista kanssakäymistä muiden koirien kanssa peuhatessa, hyvä näin. Koiran ulkoiluttajatkin samalla voivat tavata samanhenkisiä koiran omistajia ja vaihtaa kuulumisia.

Autolla koiriaan tuovat ulkoiluttajat sen sijaan ovat yllättäneet puiston suunnittelijat ja rakentajat: mihin sen rakkaan ajoneuvon voi jättää parkkiin siksi aikaa kun koira ulkoilee aktiivisesti.?

Alkuaikana autolla pääsi aivan puiston viereen, muutama parkkipaikka löytyi jäteveden pumppaamon edustalta ja muutama auto mahtui kevyenliikenteen väylän varteen aidan viereen. Tämä ärsytti jotain ulkoilijaa niin paljon, että hän valitti asiasta kaupungin päättäjille.

Kaupungin reaktio olikin perin erikoinen, asennettiin kiireen kaupalla puomi kevyen liikenteen väylälle Tampereentien puoleiseen päähän ja näin estettiin tehokkaasti muutaman pysäköintipaikan käyttö puiston läheisyydessä.

Asentamalla tämä puomi noin 20 metriä pidemmälle olisi saatu pumppaamon edustalta käyttöön neljä toimivaa parkkipaikkaa ja samalla suljettua kevyenliikenteen väylä ajoneuvoilta.

Näin toimittaessa on jälleen kehitetty perinteiseen tapaan Hämeenlinnan keskustaa, olet tervetullut, mutta ilman autoa.

Nyt kun pysäköintipaikkoja ei ole välittömässä läheisyydessä, niin autoja pysäköidään jalkakäytävälle ja kevyenliikenteen väylälle puomin eteen sekä yksityisiin pihoihin.

Lähin yleinen pysäköintialue sijaitsee Tampereentien varressa noin 150 metrin etäisyydellä koirapuistosta. Tämä pysäköintialue onkin osoittautunut tilavaksi ja vapaita pysäköintipaikkoja on runsaasti, se vain on niin mahdottoman kaukana.

Urbaani koiran omistaja ei kävele koiransa kanssa noin pitkää matkaa, siinähän on suuri vaara saada itsekin liikuntaa, vaan sillä pyhällä lehmällä on päästävä mahdollisimman lähelle, vaikka ollaan menossa ulkoilemaan.

Arvuuttelenkin onko ongelman aiheuttaja, autoileva koiran ulkoiluttaja vai “asioita hoitava” kaupungin virkamies, vai molemmat yhdessä.

Väsy

Hämeenlinna

Menot