fbpx
Uutiset

Automaattinen sähkönmittaus

Nörttiwaari (HäSa 14.10.2004) arvelee Vattenfallin sähkönmittauksen uudistuksen korottavan sähkön hintaa. Näin ei tapahdu. Sen sijaan sähkönkulutuksen mittauksen automaatio tuo asiakkaille useita hyötyjä, kun uusi järjestelmä on rakennettu ja otettu käyttöön.

Reilun kahden vuoden kuluttua mitataan Vattenfallin verkkoalueen 360 000 asiakkaan sähkönkulutus automaattisesti – ei 36 000 asiakkaan niinkuin Nörttiiwaari kirjoitti.

Yhteistyökumppanimme TeliaSoneran uusi mittausratkaisu mahdollistaa lähesreaaliaikaisen automaattisen sähkömittarin luennan.

Keväällä 2005 tehdään Vattenfallin 4 000 asiakkaalle koeasennukset. Saman tien alkaa pari vuotta kestävä, koko verkkoalueemme asiakaskunnan mittareiden uusinta.

Vattenfallin ja TeliaSoneran sopimus kattaa uusien älykkäiden sähkömittareiden toimituksen, asennuksen ja ylläpidon sekä gsm-pohjaiste mittareiden automaattisen lukupalvelun ja kokonaisuuteen liittyviä uusia toiminnallisuuksia.

100 miljoonaa euron sopimus on pitkäaikainen, minkä ansiosta uuden järjestelmän käyttö ei maksa enempää kuin nykyiset menetelmät eikä se korota hintoja.

Uudistuksen ansiosta kulutustieto, jonka mukaan asiakasta laskutetaan sähkön käytöstä on täsmällistä ja tarkkaa. Arviolaskut jäävät kokonaan pois.

Kaikkiaan asiakas hyötyy uudistuksesta monin tavoin. Asiakas saa nykyistä yksinkertaisempia ja tarkkoja laskuja. Palvelu sopimusasioissa nopeutuu.

Järjestelmä mahdollistaa kulutustietojen seurannan jopa tuntitasolla, mikä on nykyisin mahdollista vain suurille yritysasiakkaille.

Järjestelmä tuottaa tarkat tiedot sähkökatkoista ja mahdollistaa automaattisen vikailmoituksen. Eikä asiakkaan tarvitse ilmoittaa mittarilukemaa enää lainkaan.

Automaattisesta mittauksesta on hyötyä myös sähkömarkkinoille. Tarkat kulutustiedot luovat paremmat edellytykset kilpailulle sähkökaupassa.

Sähköstä tulee tarkkaan mitattu tuote myös yksityisasiakkaille. Vattenfall saa uuden järjestelmän ansiosta tarkempaa tietoa sähköverkon tilasta ja voi kehittää toimintansa kustannustehokkuutta ja sujuvuutta.

Automaattinen sähkönkulutuksen mittaus on tulevaisuuden kehityssuunta koko Euroopassa. Pohjoismaissa Vattenfall on edelläkävijä uudistuksen toteuttamisessa.

Tapani Liuhala

asiakkuusjohtaja

Vattenfall Verkko Oy

Menot