Uutiset

Automarketit ovat perheiden kauppoja

Vähän huvittuneena olen seurannut keskustelua lapsiperheistä automarketeissa. Eikö joillakin ihmisillä ole todellakaan suurempaa murhetta ja valittamisen aihetta elämässään? Ilmeisesti ei ole, koska oma perheemmekin joutui tällaisen herra Ärsyyntyneen vihan kohteeksi automarketissa.

Pienempi lapsistamme istui kärryissä ja isompi auttoi kiltisti äitiä ostosten valinnassa kaupassa. Vihannestiskillä punnitsimme yhdessä kurkkuja.

Ensimmäinen hintalapun painaminen sujui ihan hyvin, mutta toisen kohdalla pojalla hieman kesti löytää oikea numero ja toinen käsikin eksyi puntarin reunalle sekoittamaan punnitusta. Aikaa koko touhuun kului ehkä reilut puoli minuuttia.

Vanhempi herra takanamme totesi tylysti, että eiköhän vaihdeta jo miestä. Totesin rauhallisesti, että onpas teillä kiire. Tähän mies tiuskaisi takaisin, että vaaka ei ole mikään lasten leikkikalu. Lapsi ei todellakaan leikkinyt, vaan äidin auttaminen kaupassa on tärkeä ja mieluisa tehtävä.

Annoimme suosiolla miehelle tilaa punnita ostoksensa. Sanoin myös, että eipä lapset opi muuten kuin harjoittelemalla.

Kyseisellä herralla ei kuitenkaan ollut mitään kiirettä kaupassa, hän näytti kuljeskelevan ostoskärryt puolityhjänä vaimonsa perässä hapan ilme naamallaan.

Poikaamme asia jäi kuitenkin kovasti askarruttamaan ja hän on kysynyt tapauksen jälkeen useaan otteeseen selitystä miehen käyttäytymiselle. Poika oli koko lopun ostosreissun hiljainen ja pahoitti mielensä ihan syystä, asioituaan aivan nätisti ja rauhassa kaupassa äidin ohjeita noudattaen.

Näin tämä aikuinen mies näytti siis ”miehenmallia” pienemmille. Olisipa tehnyt mieli mennä miehen perään kysymään, tuliko oikein hyvä mieli kauniina kesäpäivänä.

Lapsemme ovat käyneet jo pienestä asti kaupassa ja osaavat käyttäytyä siellä hyvin. Koska pelisäännöt ovat selvät, mitään kiukuttelu tai itkupuuskia ei ole koskaan ollut. Ja vaikka olisikin, niin siihen ei maailma kaadu. Ei meillä aikuisillakaan ole aina hyviä päiviä.

Me lapsiperheet olemme yhtä arvokkaita asiakkaita kuin muutkin ja tekemämme suurostokset hyödyttävät toki ärsyyntyneitäkin. Ilman lapsiperheitä automarketit tuskin olisivat edes kannattavia.

Automarketit myös mainostavat itseään perhemarketteina, joten olen samaa mieltä kuin ”lapsiperheterroristit” tällä palstalla. Hapannaamat, kiireiset ja muut tiukkapipoiset asioikoot rauhassa pienet ostoksensa lähikaupassa.

Automarkettiin ei ole kenenkään pakko vastentahtoisesti tulla pilaamaan meidän lapsiperheiden hyvää tuulta ja ihan mukavaa ostosreissua.

Autoileva perhe

Päivän lehti

4.7.2020