Uutiset

Auton pyörittely vei ajokortin yhdeltätoista Hämeensaaressa

Tämän ja viime viikonlopun aikana on peräti yhdeltätoista nuorelta autoilijalta jouduttu ottamaan ajokortti pois Hämeensaaren parkkipaikalla Hämeenlinnan keskustassa.

Autojaan vaarallisesti pitkin kansoitettua parkkipaikkaa pyöritelleille nuorille määrätyt ajokiellot kestävät vähintään kuukauden ja niiden lisäksi tulevat sakot liikenteen vaarantamisesta.

Hämeenlinnan ja lähikuntien autoileva nuoriso kokoontuu iltaisin ja viikonloppuisin uimahallin viereiselle parkkipaikalle. Poliisi on useasti puuttunut alueella tapahtuviin kuminpolttoihin, vaarallisiin ylinopeuksiin ja käsijarrukäännöksiin, joiden aikana auto ei pysy kuljettajan hallinnassa.

Perjantaisessa ratsiassa jäi kiinni myös yksi rattijuoppo, kun nuori tyttö liutteli autoa liukkaalla parkkipaikalla 1,5 promillen humalassa.

Poliisin tultua paikalle auton kuljettajaksi vaihtoi nuori poika, joka lähti suurella nopeudella moottoritielle. Siellä poliisi mittasi auton nopeudeksi 150 kilometriä tunnissa sohjoisella tiellä. Myös tämä poika menetti ajokorttinsa. (HäSa)

Päivän lehti

21.1.2020