Uutiset

Autonkolhijat liikkuivat Kanta-Hämeessä

Seitsemää autoa on vahingoitettu eri puolilla Hämettä viime päivinä. Autoja on naarmutettu ja potkittu, niiden yli on kävelty ja peilejä rikottu.

Viisi autoa kärsi vaurioita Hämeenlinnassa, kaksi muuta Forssassa.

Poliisin käsityksen mukaan teoilla ei ole yhteyttä toisiinsa lukuun ottamatta Hämeenlinnan Idänpäässä tapahtuneita neljää automurtoa. Autoista oli viety pientä omaisuutta ja yhtä oli yritetty ottaa käyttöön.

Riihimäkeläinen 58-vuotias mies loukkaantui saatuaan pullosta ja nyrkistä Riihimäen kanavapolulla maanantai-iltana. Lyödylle ja lyöjänä olleelle 35-vuotiaalle riihimäkeläismiehelle oli tullut riitaa illan viimeisestä pullosta. Pahoinpidelty joutui käymään sairaalassa paikattavana.

Lopella sattui maanantaina pari peurakolaria, joissa peurat kuolivat ja yhteensä kolme autoa vaurioitui. Toinen kolari sattui aamulla 54-tiellä Vojakkalassa, kun peura jäi hämeenlinnalaismiehen auton alle. Jälkimmäinen kolari sattui illan suussa Pilpalantiellä. Peura jäi ensin loppilaisen miehen ajaman auton alle ja sinkoutui siitä vastaan tulleen loppilaisen naisen ajaman auton eteen.

80-vuotias pyöräilijä rattijuopon alle

Lammilla sattui viime sunnuntaina aamulla kello neljän aikaan kolari, jossa 80-vuotias pyörällä liikkunut nainen jäi auton alle. Nainen meni onnettomuuspaikalta taksilla kotiinsa ja kertoi taksikuskille pyöränsä menneen rikki ja jalkansa olevan kipeä. Poliisi sai tiedon tapahtumasta vasta aamulla kahdeksan aikaan.

Romuttunut pyörä ja päälle ajanut auto löytyivät tapahtumapaikalta ja auton kuljettaja läheisestä asunnosta.

Autoa ajanut 18-vuotias lammilaismies kertoi kysyneensä pyöräilijältä, oliko tämä avun tarpeessa ja nostaneensa naisen ylös maasta. Kertomansa mukaan hän oli ollut ravintolassa juopottelemassa, mutta lähteneensä autolla kotiin. Jäiseen tuulilasiin hän oli raapinut vain pienen aukon silmien kohdalle.

Aamulla mies puhalsi sen verran, että alkometri näytti jotakin nautitun. Kolarihetken promillemäärä pyritään selvittämään.

Kolaria tutkitaan rattijuopumuksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja heitteillepanona. (HäSa)