Uutiset

Autorasitepaikat keskustan rakentamisen esteenä

Hämeenlinnan keskustassa on puute liiketiloista. Kasvun esteeksi on muodostunut kaavoitus. Muotiliike H&M :n tulo Kauppakeskus Linnaan on aiheuttanut sen, että joukko keskustan erikoisliikkeitä etsii nyt uusia tiloja ydinkeskustasta. Kilpailu harvoista vapaista paikoista on kova.

Keskustasta löytyisi tälläkin hetkellä vähäisin muutoksin heti käyttöön otettavaa liiketilaa, joka on kuitenkin muussa käytössä kuten varastona. Liikekäytön estää muutoksen edellytyksenä olevien rasiteautopaikkojen puute.

Keskustan kaava edellyttää, että jokaista liiketilaksi rakennettavaa 100 neliömetriä kohden tulee pystyä osoittamaan yksi autopaikka.

Avain ongelmien ratkaisuun on käynnistää viipymättä uuden pysäköintilaitoksen suunnittelu keskustaan.

Paikkana voisi olla esimerkiksi monissa suunnitelmissa esiintyvä ”Hanssin Jukan” alue. Kiinteistölle voitaisiin osoittaa pysäköintitalosta jo nyt maksettavan rahastoinnin avulla paikka, vaikka se olisi vasta suunnitteilla. Samalla rahoitetaan tulevaa pysäköintitaloa. Näin toimittiin muun muassa Joensuussa.

Jyväskylässä taas rasitepaikat jaettiin päivä- ja yöpaikoiksi. Kahta päiväpaikkaa vastaa yksi yöpaikka.

Molemmat kaupungit ovat onnistuneet nostamaan imagoaan tuntuvasti. Varmaan löytyy muitakin ratkaisuja. Ongelman edessä ei pidä jäädä vain levittelemään käsiään.

Heikki Kilpeläinen

puheenjohtaja

Hämeenlinnan Kaupunkikeskusta ry.

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic