Uutiset

Autosuunnistuksen NEZ-kisat Kanta-Hämeessä

Autosuunnistuksen Pohjois-Euroopan NEZ-mestaruussarjan Suomen osakilpailut ajetaan viikonloppuna akselilla Loppi–Hämeenlinna.

Perjantain 26. elokuuta kisa on Forssan Seudun Urheiluautoilijoiden Tammela Autohuolto-AS. Lauantaina NEZ-pisteistä ajetaan Ahveniston Autourheilijoiden Härkätien Lenkillä.

AS:n NEZ-sarjassa ajetaan kaksi kisaa sekä Tanskassa, Suomessa että Ruotsissa. Kuuden kisan sarja käynnistyi huhtikuussa Tanskan kisoilla. NEZ-mitaleiden kohtalo ratkeaa lopullisesti Ruotsissa syyskuussa ajettavissa kisoissa.

Kaikissa maissa ulkomaalaiset ajavat omassa luokassa, sillä kilpailut ajetaan kunkin maan omilla säännöillä. Tanskassa kisat ovat ristisanatehtävän ratkomista muistuttavaa toimintaa, Ruotsissa lähempänä rallia. Suomen kilpailuitapa on eniten suunnistusta korostava.

Viikonlopun NEZ-kisoissa kilpailee noin 30 suomalaisparin lisäksi 17 paria Ruotsista ja Tanskasta.

FoSUA:n NEZ-kisan suunnistuskuviot ovat loppelaisen Toni Koiviston käsialaa, ja perjantain kisa ajetaan pääosin Räyskälässä. Hämeen Härkätien ympäristössä Hämeenlinnassa ja Hattulassa ajettavan AAU:n Härkätien Lenkin kisakuviot ovat Miikka Mäenpään ja Pekka Virtasen käsialaa. Kaikki ratamestarit ovat kokeneita kisantekijöitä, joten luvassa on varmasti vaativaa ja vauhdikasta suunnistusta.

Kanta-Hämeessä on todella vilkas autosuunnistusviikko, johon mahtuu kahden NEZ-kisan lisäksi myös kaksi AS-sarjan kisaa. AS-viikon aloitti Lopen UA isännöimällä tiistaina AS-sarjan osakilpailua 7/9. Ensi tiistaina on vuorossa Hyvinkään UA:n järjestämä AS-sarjakisa 8/9. HäSa

Asiasanat