Uutiset

Autosuunnistussarja käynnistyy ensi viikolla

Kanta-Hämeessä 60-luvulta alkaen järjestetyn autosuunnistuksen harjoitusajosarjan avauskilpailu ajetaan 5. toukokuuta Valkeakoskella.

Yhdeksän eteläsuomalaista autourheiluseuraa järjestää jälleen kesäisen AS-harjoitusajosarjan. Jokainen seura järjestää yhden kilpailun, eli ohjelmassa on yhdeksän kisaa, jotka ajetaan helatorstaina 5. toukokuuta ajettavaa sarja-avausta lukuun ottamatta tiistai-iltaisin.

AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on vain 10 euroa/pari/harjoitusajo.

Jokaisen harjoitusajon lähtöpaikalla on noin tuntia ennen E-luokan lähtöaikaa pieni aloittelijakoulutusinfo. AS sopii hyvin perheharrastukseksi, sillä kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kisasuoritus kestää 1–2 tuntia.

AS-sarjassa ei peritä sarjamaksua, mutta silti luokkien parhaat palkitaan sarjan päätyttyä. Kilpailija voi ajaa haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan kuusi parasta suoritusta.

AS-harjoitusajosarjan kevätkauden osakilpailut ajetaan 5.5. (Valkeakoski), 10.5. (Forssa), 17.5. (Hämeenlinna) ja 31.5. (Riihimäki). Syyskausi käynnistyy 9.8. Janakkalasta. Sarja laajentuu tänä vuonna pääkaupunkiseudulle, ja 16.8. on vuorossa Vantaan osakilpailu. Viimeiset kolme kisaa ajetaan 23.8. (Loppi), 30.8. (Hyvinkää) ja 6.9. (Lammi).

Lisätieto tapahtumista ja sähköiset ilmoittautumiskaavakkeet löytyvät osoitteesta autosuunnistus.net.

Asiasanat

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic