Uutiset

Avauserä liikaa Kerholle

Avauserän jälkeen näytti siltä, ettei HPK:lla ole mitään mahdollisuuksia taistella voitosta jääkiekkoliigan lauantain kierroksella. Kotijoukkue Lahden Pelicans teki ensimmäisen 20 minuutin aikana kolme maalia, mutta sen jälkeen HPK sai tukittua oman päänsä ja tuli kolmannessa erässä maalin päähän. Pelicans vei kuitenkin pisteet maalein 3–2 (3–0, 0–0, 0–2).

Tappio ja muutkin liigan lauantain tulokset tiesivät samalla sitä, ettei HPK:n käytännössä jo aiemmin karannut pudotuspelipaikka ole mahdollinen enää edes teoriassa. Hämeenlinnassa ei pelata kiekkokauden parhaita pelejä toisena vuonna peräkkäin.

HPK:n maaleista vastasivat tällä viikolla kauden kummankin maalinsa tehnyt Joona Karevaara ja liigauransa ensimmäisen osuman ohjannut Joona Monto.

– Maalin tekeminen maistui hyvältä. Minulla on ollut muutama paikka ja olen odottanutkin, että kiekko menisi sisään. Nyt sain sen ensimmäisen osuman tehtyä, Monto huokaisi.

Keskushyökkääjä ohjasi kolmannessa erässä Joni Tuulolan laukauksen Niko Hovisen ohi.

– Seisoin vain maalin edessä, kun Tuulola ampui. En nähnyt mitään, mutta lavassa kolahti ja kiekko oli maalissa. On hienoa tehdä joskus tuollainenkin osuma.

Monto tuli Kerhoon siirtorajan loppuvaiheilla TuTosta. Hän korkkasi liigauransa jo viime kaudella, jolloin vyölle tuli yksi liigaottelu. Tällä kertaa otteluita on takana jo useampi.

– Olihan tämä minulle hieno paikka päästä näyttämään. Olen kuitenkin pelannut HPK:ssa kaikki junioreiden SM-sarjat. Nyt sain mahdollisuuden osoittaa ensi kautta varten ja muutenkin itselleni, että pystyn pelaamaan tätä sarjaa, Monto mietti.

Tuttu valmennusjohto antoi pelaajalle hyvän pohjan tulla liigapeleihin mukaan.

– Tiesin millainen pelityyli täällä on, ja muutenkin joukkueessa oli paljon tuttuja pelaajia. Helppo oli tulla mukaan.

HPK:n tilanne ei ollut uudelle pelaajalle tietenkään helpoin mahdollinen. Toisaalta kapealla ringillä pelaavassa joukkueessa pelikuntoiset ovat saaneet normaalia enemmän peliaikaa. Pelicansia vastaan HPK pelasi kolmella keskushyökkääjällä, joten sekä Monton (22.46), Severi Sillanpään (23.06) että varsinkin kapteeni Otto Paajasen (26.42) peliajat olivat hyökkääjille jopa poikkeuksellisen isoja.

– Tilanne on ollut haastava, kun melkein jokaisessa pelissä on pudonnut joku pois kokoonpanosta. Muille tulee kuitenkin vastuuta ja kivempi on päästä pelaamaan kuin katsoa vaihtoaitiossa, Monto muistutti.

Kerhon peliaikakuningas oli Petteri Nikkilä, joka luuti puolustajan paikalla tasan 31 minuuttia. Myös Joni Tuulola ylsi messevään peliaikaan 27 minuuttia 22 sekuntia.

HPK:n avauserä oli aneeminen, eikä maalivahti Samu Perhonenkaan onnistunut. Hänet vaihdettiin ensimmäisellä erätauolla Jere Myllyniemeen, joka ei päästänyt kahteen erään yhtään maalia.

– En tiedä, mitä kävi. Vaihtoaitio oli aivan hengetön ensimmäisen erän. Erätauolla puhuimme, että alamme pelata. Eihän sellaista jaksa kukaan katsella. Saimme sitten peliä hallintaan ja viimeinen erä oli jo meidän, Monto arvioi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic