Uutiset

Avi hyväksyi palvelutalon muutoksen vuokrataloksi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto hyväksyy Hämeenlinnan suunnitelmat muuttaa Idänpään palvelutalo (Viipurintie 56) vanhusten vuokrataloksi.

Muutosta on suunniteltu jo jonkin aikaa sen jälkeen, kun palvelutalon työntekijät tekivät kantelun talon henkilöstömitoituksesta. Mitoitus oli riittämätön, ja kiinteistö sopii muutenkin huonosti paljon hoitoa vaativien vanhusten palvelutaloksi.

Aluehallintovirasto vaati viime syksynä kaupungilta tarkempia suunnitelmia siitä, minkälaisessa aikataulussa muutos vuokrataloksi toteutetaan ja miten sitä valvotaan.

Nyt Avi on hyväksynyt kaupungin esittämät tarkemmat suunnitelmat. Niiden mukaan Viipurintie 56 muuttuu vanhusten vuokrataloksi toukokuun loppuun mennessä, ja samalla sen yövalvonta loppuu. Tämä merkitsee myös sitä, että huonokuntoisimmat asukkaat joutuvat siirtymään talosta muualle.

Avi edellyttää vielä muun muassa, että kiinteistöön hankitaan automaattisesti sulkeutuvat ja salpautuvat palo-ovet. Turvalaitteiden säännöllisestä testauksesta on myös tehtävä suunnitelmat. (HäSa)

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic