Uutiset

Avoin peli ilahduttaa

Hämeenlinnalaiset jalkapalloihmiset ovat tietysti seuranneet Brasilian MM-kisoja tarkalla silmällä. HJS:n valmennuspäällikkö Teuvo Palkki on ilahtunut kisojen tasosta.

– Nämä ovat olleet viime aikojen kilpailuihin verrattuna poikkeuksellisen värikkäät ja mielenkiintoiset kilpailut. Koko kisojen ajan on pelattu yllättävän hyvää ja avointa peliä, Palkki kehuu.

Palkin mieleen ovat jääneet Etelä-Amerikan maat ja Saksalle ensimmäisellä pudotuspelikierroksella pudonnut Algeria.

– Eteläamerikkalaiset ovat olleet kaikki erinomaisen hyviä. Myös Algeria herätti huomiota.

Algeria olikin ainoa Afrikan maa, joka jätti kilpailuissa itsestään positiivisen kuvan.

– Muut eivät vielä lyöneet kunnolla läpi. Sieltä alkaa kuitenkin jatkossa nousta hyviä maita. Veikkaan, että kyseessä on enemmän yhteiskunnallinen piirre. Valtiot eivät ole vielä sellaisella tasolla, että jalkapallotoimintaan saadaan riittävää jämäkkyyttä mitä muissa maissa on, Palkki miettii

Mielenkiintoiset välierät

Palkki odottaa kahdesta kivikovasta välierästä (Saksa–Brasilia ja Argentiina–Hollanti) mielenkiintoisia.

– Brasilialta puuttuu kaksi niin sanottua kovinta nimeä. Se antaa Saksalle hirveän edun. On kuitenkin huomattu isojen maiden peleissäkin ns. heikompia maita kohtaan, että erot ovat pieniä. Yksi yksittäinen suoritus tai erotuomarin ratkaisu saattaa ratkaista pelin. Sellainen kutina minulla kuitenkin on, että Saksa menee finaaliin ja saa vastaansa Argentiinan.

Härmän naisten maalivahti Sara Inget luottaa puolestaan siihen, että Brasilia pystyy paikkaamaan kapteeni Thiago Silvan ja ykköstähti Neymarin poissaolon.

– Veikkaan, että Argentiina ja Brasilia menevät finaaliin. Olisi jännä nähdä, miten niiden kohtaamisessa kävisi. Kapteeni Silvan puuttuminen on jonkinlainen menetys, mutta hyökkäykseen löytyy muitakin kuin Neymar. Uskon, että Brasilia pärjää ihan hyvin ilmankin, Inget sanoo.

Maalivahti on – totta kai – tarkkaillut kolmen viikon aikana erityisesti eri maiden maalivahtipeliä.

– Maalivahtipeli on ollut hyvää. Yllätyksiäkin on tullut maalivahdin näkökulmasta seurattuna. Oikeastaan jokaisessa joukkueessa on ollut hyvä maalivahti. Meksikon Guillermo Ochoa on mielestäni noussut näissä kisoissa kaikkein eniten esiin, Inget kehuu.

Vai sittenkin eurooppalaiset?

Hämeenlinnalaisen jalkapallokoulun läpikäynyt Markus Joenmäki liputtaa tiistaina Saksan ja keskiviikkona Hollannin puolesta eli luottaa siihen, että eurooppalainen maa voittaa vihdoin Amerikan mantereella.

– Luotan, että Saksa menee loppuun asti. Sillä on vain niin tasaisen varmaa suorittamista. Jostain Saksa aina raapii maalin ja pitää nollan tai sitten se tekee kaksi, jos sille tehdään maali. Loppuottelu on Saksa–Hollanti. Uskon siihen, vaikka kummallakin kova vastustaja onkin, FC Lahdessa jalkapalloliigaa pelaava Joenmäki sanoo.

Pelaajista hänet on vakuuttanut Hollannin Arjen Robben.

– Hänestä puhutaan paljon kuraa, mutta onhan hän saanut paljon aikaiseksi ja ollut omalla pelipaikallaan tulessa. Robben on välillä, tai aika useinkin, itsekäs, mutta monista supernimistä hän ollut vahvasti esillä, Joenmäki sanoo. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic